Nyitókép: SITA

 

Koronavírussal fertőződött meg egy rihnói (Richnava) férfi, akinek az állandó lakhelye Zsigrán (Žehra) van. A COVID-19-es betegséget annak a tesztelésnek köszönhetően mutatták ki, amit a roma közösségek tagjai között végeznek – tájékoztatta a TASR-t Renáta Hudáková, az iglói székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal alkalmazottja.

 

„Egyelőre csak egy esetben bizonyult pozitívnak a teszt. Most azokat a személyeket fogjuk tesztelni, akikkel az illető kapcsolatba került”

 

– jelentette ki Hudáková.

 hirdetes_300x300  

 

Elmondása szerint a férfi Angliából tért haza, és az elmúlt napokban a rihnói családi házában tartózkodott, ahol a családjával él. A férfi szerint a zsigrai romatelepen csak rövid időt töltött.

 

A férfi március 30-án tért vissza Szlovákiába, amikor magával hozta néhány családtagját is. Ezután a férfi visszament Angliába, majd vasárnap (április 5.) egy másik csoporttal együtt ismét hazatért Szlovákiába.

 

Az elmúlt három napban összesen 427 olyan romatelepen élő személyt teszteltek le, akik külföldről tértek haza.

 

Andrea Bučková új romaügyi kormánybiztos elmondása szerint hamarosan ismertek lesznek az elmúlt napokban végzett tesztelések eredményei.

 

A kormány összesen 33 romatelepen rendelte el a koronavírustesztek elvégzését. Elsősorban a külföldről hazatért romákat tesztelik, illetve azokat, akik önként jelentkeznek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.