Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C
Belföld

Matovič: Tegnap 49 új koronavírus-fertőzött volt, ebből 34-en egy autókonvojból származtak

A 34 pozitívan tesztelt polgár egy autókonvojjal érkezett haza az ausztriai Tirolból.

Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő mai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy tegnap 1036 embert teszteltek le, ebből 49-nek lett pozitív a koronavírustesztje. Szlovákiában ezzel a fertőzöttek száma 534-re emelkedett. 

 

A 49 fertőzöttből 15-öt standard módon teszteltek le, míg 34 embert egy karanténból.

 

Ez a 34 polgár egy autókonvojjal érkezett haza az ausztriai Tirolból. Ján Mikas tiszti főorvos azonnal kötelező karantént rendelt el számukra az állami karanténközpontokban, holott vasárnap ez még nem volt kötelező. Elmondása szerint a konvojban mintegy 130 Tirolból hazatérő szlovák állampolgár tartózkodott, ebből 34-en fertőzöttnek bizonyultak. A tiszti főorvos szerint “ez nagyon sok”.

 

Mikas azt is hozzátette, hogy a Tirolból individuálisan hazatérő polgárokról a külügyminisztériumnak köszönhetően szerzett tudomást, és az egyik pozsonyi határátkelőhelyen sikerült feltartóztatni őket.

 

A sajtótájékoztató során az is kiderült, hogy az egyik romatelepen is felütötte a fejét a vírus. Egy rihnói (Richnava) férfit, akinek az állandó lakhelye Zsigrán (Žehra) van, pozitívan teszteltek koronavírusra.

 

„Ilyen körülmények között, amikor a vírust nem tudjuk az ellenőrzésünk alatt tartani, senki ne számítson arra, hogy enyhíteni fogunk a higiéniai óvintézkedéseken és újra felélesztjük a gazdaságot”

 

– jelentette ki Matovič.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket