Nyitókép: reprofoto

 

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter a belügyi tárca hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban kért bocsánatot a kijárási tilalom első napján tapasztalt közlekedési káosz miatt.

 

Amint arról a Körképen beszámoltunk, leginkább a fővárosban volt rossz a helyzet miután a rendőrség minden autóst megállított és kérdőívet töltetett ki az úticélról. A szigorított intézkedéseket kormánypárti politikusok is bírálták, Igor Matovič kormányfő szerint pedig a rendőrfőkapitány követett el hibát.

 

A kormányfő emlékeztetett, ő hétfőn csupán szúrópróbaszerű ellenőrzéseket ígért, ezzel ellentétben a belügyminiszter később már minden autós ellenőrzését ígérte.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič: Elszabotálták a kormány rendelkezését. Ha nem vigyázunk, itt is Lombardia lesz

 

Igor Matovič szerdán röviddel 4 óra előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol ő maga is elnézést kért a pártja irányítása alatt álló Belügyminisztérium nevében, majd jelezte, hogy a belügyminiszternek is bocsánatot kell kérnie az emberektől a kialakult helyzetért.

 

Sulík keddtől megnyitná az üzleteket. “Nincs értelme a lehető legkevesebb fertőzést célul kitűzni” – mondja

 

Mikulec nem sokkal Matovič sajtótájékoztatója után bocsánatkérésében úgy fogalmazott,

 

„az intézkedéseket enyhítettük, úgy tudom, most már sehol sincsenek dugók. Hiszem, hogy azok, akik holnap munkába mennek, már nem fognak torlódásokban várakozni. Megkérem önöket, legyenek elnézőek velünk szemben, értsék meg, hogy az intézkedéseket időstresszben hozzuk meg”

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!