Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Hívők és hitetlenek, mindannyian egy hajón vagyunk – jelentette ki Igor Matovič kormányfő az egyházi képviselőkkel folytatott találkozója után.

 

A kormányfő megjegyezte, hogy az ország a koronavírus-járvány miatt szenved. Egyúttal köszönetet mondott az egyházak képviselőinek, hogy betartják az emberi életek védelmében hozott óvintézkedéseket. Állítása szerint Szlovákia csak felelősségteljességgel, összetartozással és a szolidaritással győzhet a COVID-19 megbetegedés felett.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Püspöki Konferencia elnöke, Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita hangsúlyozta, a katolikus egyház betartja a kormány rendelkezését, így nem tartanak nyilvános szentmiséket.

 

„Nagy fájdalom számunkra, hogy nem tarthatunk nyilvános szentmiséket, de tudatosítjuk, hogy a saját és mások egészsége és élete védelmében be kell tartanunk a megelőző előírásokat“

 

– mondta.

 

Zvolenský megerősítette, hogy a húsvéti szentmiséket a templomokban és a katedrálisokban fogják celebrálni, de a hívők jelenléte nélkül, mindössze néhány nélkülözhetetlen segítő részvételével.

 

„Mindannyian egy hajón vagyunk. Az ünnepek alatt a hívők és a hitetlenek is egyfajta szenvedésen fognak átesni, mindenki a sajátján, a saját feltámadása reményében“

 

– jelentette ki Matovič.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!