Nyitókép: sme.sk

 

Zuzana Čaputová államfő feltételes kegyelemben részesítette a húszéves Bako Dávidot, akit jogerősen két év börtönre ítéltek apja megöléséért. 

 

Dávid 17-évesen ölte meg apját, aki hosszú évekig terrorizálta őt és édesanyját pszichikailag és tettleg egyaránt. Tette elkövetése után maga jelentkezett a rendőrségen. Története bejárta a világhálót, a legtöbben nem ítélték el tette miatt.

 

A szakértői véleményezésekből kiderül, hogy a fiatalember hosszú időn keresztül volt extrém mértékű stressznek és durva családon belüli erőszaknak kitéve apja révén. A szakértők szerint Dávid egy kiélezett helyzetben „rövidzárlat” alatt követte el tettét, melyet a sok felgyülemlett negatív tapasztalat és az adott helyzet befolyásolt.

 hirdetes_810x300  

 

Az államfő a kegyelemkérés elbírálásakor figyelembe vette a rendkívüli körülményeket, melyben Bako Dávid és édesanyja élt, valamint hogy Dávid korábban nem volt semmilyen bűncselekmény miatt elítélve, ráadásul még fiatalkorú volt tette elkövetésekor.

 

A kegyelem odaítélésével elengedték Bako Dávid kétéves büntetését azzal a feltétellel, hogy a következő 5 évben semmilyen bűncselekményt sem követhet el.

 

RTVS, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.