Nyitókép: TASR

 

A kormány által bevezetett óvintézkedések célja, hogy megakadályozza a koronavírus-járvány terjedését. Nos, ezekre az óvintézkedésekre jó néhányan fittyet hánynak.

 

A verőfényes, meleg, szinte nyárias időjárás sokakat csábít ki a természetbe. Csakhogy gondolni kellene azokra az óvintézkedésekre, amelyeket a kormány hozott a húsvéti mozgáskorlátozással és részleges kijárási tilalommal kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: TASR

 

Mivel a koronavírus a 65 év feletti korosztályra jelenti a legnagyobb veszélyt, éppen nekik kellene tudatosan viselkedniük. A gyakorlat azonban mást mutat. A pozsonyligetfalui Veľký Draždiak tónál készült friss felvételek aggodalomra és egyben felháborodásra adnak okot.

 

A pozsonyligetfalui lakosok úgy döntöttek, hogy a húsvétvasárnapi jó időt fürdésre és napozásra fogják használni. Annak ellenére, hogy április 8-tól 13-ig korlátozva van az emberek szabad mozgása és gyülekezése, az embereket ez egyáltalán nem tántorította el.

 

Fotó: TASR

 

Az idősek szájmaszk nélkül sütkéreznek a Veľký Draždiak tó melletti Oázis étterem mellett. Rajtuk kívül azonban fiatalok és gyerekek is fürdőzgetnek, illetve napozgatnak. Sok esetben a távolságtartást sem tartják be, nagyobb csoportokba verődve élvezik a hétvégi napsütést.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.