Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Igor Matovič (OĽANO kormányfő is reagált a bazini nyugdíjas otthon körül kialakult helyzetre. Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, jelenleg karantén alá vonták Pozsony megye egyik legnagyobb idősek otthonát, ahol a tesztek szerint 47 fertőzött található. A vesztegzárat még vasárnap rendelték el amiatt, hogy az egyik idős bentlakó tesztje víruspozitív lett.

 

A kormányfő hétfő kora este közzétett facvebook bejegyzésében azt a kérdést tette fel:

 

„Önök szerint milyen méltó büntetés járna annak az embernek, aki időseket gondoz egy nyugdíjas otthonban és eltitkolja, hogy például Olaszországban töltötte a szabadságát”.

 hirdetes_300x300  

 

A hipotetikus kérdés akár arra is utalhatna, hogy a több mint száz idős embert ellátó intézményben egy alkalmazott terjesztette el a kórt, ugyanakkor az utolsó bekezdésben Matovič kiemeli, Juraj Droba megyefőnökkel folytatott egyeztetését követően egyelőre „kizárják annak lehetőségét, hogy a fertőzés egy gondozótól származna”.

 

Az érem másik oldala, hogy Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter és Droba hétfő késő délutáni sajtótájékoztatójukon nem tudták egyértelműen kijelenteni, hogy nem egy alkalmazott a csoportos megbetegedés forrása.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.