Zsuzsanna, Tiborc
  • HUF: 345.12
  • USD: 1.17
  • 22 °C
  • 32 °C
Belföld

Korčok: Tudjuk, hogy Szlovákia hova tartozik, kik a partnereink és szövetségeseink

Kollégájával úgy vélik, új stratégiai dokumentumok elkészítésére van szükség a kül- és biztonságpolitika területén

Nyitókép: teraz.sk

 

Ivan Korčok külügy-, és Jaroslav Naď védelmi miniszter egyetértenek abban, hogy aktualizálásra, esetenként pedig új stratégiai dokumentumok elkészítésére van szükség a kül- és biztonságpolitika területén. A biztonsági stratégia aktualizációján rögtön dolgozni kezdenek, amint a helyzet megengedi.

 

Hirdetés(x)

“Azt akarjuk, hogy a Szlovák Köztársaság tisztán lássa, milyenek a veszélyek, kik a partnereink és hogy akarjuk biztosítani országunk biztonságát és védelmét”

 

mondta az SaS által jelölt külügyminiszter, majd kiemelte, hogy kevés tárca között van annyi átfedés, mint a diplomácia és a védelmi minisztérium között.

 

Naď egyetértett kollégájával és jelezte, hogy sok témát már átvettek, de sok vár még rájuk. Hozzátette, hogy a jövőben nem szabadna megismétlődnie az olyan politikailag negatív közbeavatkozásoknak, amelyekre az előző időszakban volt példa.

 

“Tudjuk, hogy Szlovákia hova tartozik, hol vannak a partnereink és szövetségeseink. Az időkeretet a körülményektől adottak”

 

tette hozzá Korčok.

 

Az előző kormány idején a közismerten oroszbarát Andrej Danko-féle SNS blokkolta az ország új stratégiai dokumentumának elfogadását, mivel nem értett egyet az abban foglalt kritikával Oroszország felé.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2020. ápr. 18. 12:17

Ezt akár a már megszokott kisebbségi komplexusok újjáéledésének is tekinthetjük?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket