Nyitókép: teraz.sk

 

Ivan Korčok külügy-, és Jaroslav Naď védelmi miniszter egyetértenek abban, hogy aktualizálásra, esetenként pedig új stratégiai dokumentumok elkészítésére van szükség a kül- és biztonságpolitika területén. A biztonsági stratégia aktualizációján rögtön dolgozni kezdenek, amint a helyzet megengedi.

 

„Azt akarjuk, hogy a Szlovák Köztársaság tisztán lássa, milyenek a veszélyek, kik a partnereink és hogy akarjuk biztosítani országunk biztonságát és védelmét”

 

mondta az SaS által jelölt külügyminiszter, majd kiemelte, hogy kevés tárca között van annyi átfedés, mint a diplomácia és a védelmi minisztérium között.

 

 hirdetes_810x300  

Naď egyetértett kollégájával és jelezte, hogy sok témát már átvettek, de sok vár még rájuk. Hozzátette, hogy a jövőben nem szabadna megismétlődnie az olyan politikailag negatív közbeavatkozásoknak, amelyekre az előző időszakban volt példa.

 

„Tudjuk, hogy Szlovákia hova tartozik, hol vannak a partnereink és szövetségeseink. Az időkeretet a körülményektől adottak”

 

tette hozzá Korčok.

 

Az előző kormány idején a közismerten oroszbarát Andrej Danko-féle SNS blokkolta az ország új stratégiai dokumentumának elfogadását, mivel nem értett egyet az abban foglalt kritikával Oroszország felé.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.