Nyitókép forrása: middleeastmonitor.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a közel-keleti és az észak-afrikai országokat, hogy addig foganatosítsanak megfelelő intézkedéseket a járvány feltartóztatásában, amíg még relatíve alacsonyan van a fertőzöttek száma.

 

Yvan Hutin, a WHO fertőző betegségek szekciójának Kelet-Földközi-tengerrel foglalkozó  kairói központjának igazgatója szerint  ki kellene használni, hogy a vírus terjedése az említett régiókban jóval lassabb.

 

Az Afganisztán keleti határáig terjedő térség Kelet-Földközi-tengeri térségben 111 ezer fertőzöttet és 5500 halálesetet tartanak számon. Irán, ahol jelenleg viszonylag magas a fertőzöttek és az elhunytak száma, e tekintetben kivételt képez. Rendkívüli a helyzet Jemenbe4n, Szíriában és Líbiában is, ám ezekben az országokban polgárháború dúl.

 hirdetes_300x300  

 

Hutin szerint egyelőre nem nyert bizonyítást egyetlen elmélet sem arra vonatkozóan, hogy ebben a térségben miért terjed lassabban koronavírus, a WHO szakértői azonban azt gyanítják, hogy a háttérben a népesség alacsonyabb átlagéletkora lehet a felelős: jóval népesebb a fiatal korosztály, mint például Kínában, Európában vagy Amerikában.

 

Hutin azonban arra figyelmeztet, hogy ez nem jelenti azt, hogy a járvány nem ölthet itt is tömeges méreteket, amely több tízezer halálesethez vezethet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!