Nyitókép: TASR

 

A koronavírus-járvány miatt a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) által kiadott rendelkezéssel ellentétben a pozsonyi pravoszláv Szent Rasztiszlav-templomban vasárnap reggel több mint száz hívő gyűlt össze. A TASR hírügynökséget egy nevét elhallgatni kívánó személy tájékoztatta, aki videót is küldött a szerkesztőségbe.

 

A reggel 8:30-kor forgatott videón a templom hátsó bejáratát látni, ami a főrévi (Ružinov) városrész Tomášikova utcájában található. A négyperces felvételen mintegy 150 ember hagyja el a templomot az istentisztelet után.

 

 hirdetes_810x300  

A nevét elhallgatni kívánó személy azért készítette a videót, mert a helyzetre való tekintettel meglepő volt számára, hogy ennyi ember találkozott egyszerre a templomban. A szemtanú szerint a helyszínen a rendőrök is jelen voltak.

 

A pravoszlávok – akik a Julianus-naptárt követik – Szlovákiában és a világban is hétfőn léptek bele a nagyhétbe, amikor Jézus Krisztus szenvedéséről és  haláláról emlékeztek meg. Vasárnap a keresztények legnagyobb ünnepét, Krisztus feltámadását (pascha) ünnepelték.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!