Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Az amerikai F-16os támadó vadászgépek beszerzését a védelmi tárca végig fogja vinni. Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter szerint ugyanis már nem érné meg felbontani a szerződést. Egymilliárd eurót ugyanis Szlovákia már kifizetett – nagyjából épp ennyivel lett volna olcsóbb, ha svéd Gripeneket vásárolunk.

 

Naď a Markíza televízió Na telo című műsorában beszélt a vadászgép-tender sorsáról, amelyet korábban azért kritizált, mert a szerződés teljesen átláthatatlan volt.

 

Naď szerint a jövőre esedékes 500 millió eurós kifizetés a jelenlegi körülmények között nem reális. Elmondása szerint jelenleg is tárgyalnak az amerikaiakkal a fizetési feltételek átütemezéséről, vagy az összegek csökkentéséről. Naď nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a vadászgépeket némelyikét Szlovákia más országnak eladhatná.

 hirdetes_810x300  

 

A Zuzana típusú önjáró lövegek tendere is problematikus a miniszter szerint, amelyet a misztérium az SNS vezetése alatt megfizetett, bár már most tudni lehet, hogy késni fognak a leszállításával.

 

Elmondta, hogy a katonai hírszerzés volt vezetője, Ján Balciar márciusban bruttó 43 ezer eurós fizetést vitt haza.

 

Naď  elmondása szerint a hadsereg a mai napig 155 romatelepet tesztelt le, 16-ban találtak fertőzötteket. A vesztegzár alá vet romatelepek ellátásában és a közrend fenntartásában 200 katona vesz részt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!