Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a parlament elé terjesztette a kormány programnyilatkozatát. A képviselőket arra kérte, hogy a kormányprogram egyes prioritásaira ne úgy tekintsenek, mint konkrét pártok prioritásaira, hanem mint egy közös kötelezettségre. A Smer-SD képviselői a kormányfő felszólalása előtt elhagyták a plénumot.

 

„Próbáljuk meg a lehető legtöbbet teljesíteni abból, amit az embereknek ígértünk. Tegyük a kezünket a szívünkre: sokat ígértünk, ami sok munkát fog igényelni”

 

– mondta a kormányfő, majd hozzátette: a kormánykoalíciónak alkotmányos többsége van a parlamentben, ezért megvan a lehetősége arra, hogy drasztikusan megváltoztassa az országot.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič a beszédében kritikával illette az előző kormányt, amiért nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az emberek elveszítsék a bizalmukat a kulcsfontosságú állami intézményekben és az igazságszolgáltatásban.

 

„Próbáljunk meg reményt adni ahhoz, hogy Szlovákia tényleg egy olyan országgá változhat, ahol mindenki egyenlő lesz a törvény előtt”

 

– jegyezte meg Matovič.

 

A Smer képviselőit amiatt kritizálta, hogy egy ilyen fontos kormánydokumentumról való szavazás előtt elhagyták a plénumot. Matovič szerint a többiek, akik a teremben maradtak, előbbre szeretnék vinni az országot az elképzeléseikkel.

 

A plénum a kormányprogramról a parlament hatodik parlamenti ülésén fog tárgyalni, ezután kerül sorra a bizalmi szavazás. A bizalom megszerzéséhez a kabinetnek 76 képviselő szavazatára van szüksége.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.