Nyitókép: aktuality.sk

 

A NAKA letartóztatta Juraj Kožuchot, a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) korábbi vezetőjét.

 

Az Aktuality.sk szerint a letartóztatás nyilván összefügg az ‘Állattenyésztő’ (Dobytkár) elnevezésű esettel, ahol a mezőgazdasági támogatásokért cserébe kenőpénzt kértek.

 

Kožuch 2016-tól vezette a PPA-t, elvileg azért került oda, hogy rendet tegyen a mezőgazdasági támogatások körüli botrányok miatt. Funkciójából csupán néhány napja távozott, azonban továbbra is a PPA-nál dolgozott. Sajtóértesülések szerint a rendőrök egyenesen egy tárgyalásról vitték el a PPA épületéből.

 hirdetes_810x300  

 

„Az Állattenyésztő akció keretében több mint egy hónapja lefoglalták a mobiltelefonját. Pont ezzel az akcióval lehet összefüggésben a mai letartóztatása. (…) Az ügyben több mint 6 millió euró értékű kenőpénzről van szó. A rendőrség megállapítása szerint kérvényezők több EU-projektje is kenőpénzeknek köszönhetően ment át.”

 

írja az Aktuality.sk

 

Kožuch neve akkor vált a nyilvánosság számára is ismertté, mikor Ján Kuciak meggyilkolása után napvilágra kerültek a kelet-szlovákiai csalás-ügyek – az ‘Ndrangheta és Rošková „smeres grófasszony” nevével fémjelezve. Ez utóbbi esetében a PPA még a betonozott reptérre is adott mezőgazdasági támogatást.

 

Aktuality.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.