Nyitókép: Topky.sk

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze kedden (ápr. 21.) vádat emelt kenőpénz elfogadása és bűncselekményből származó pénz tisztára mosása miatt az Állami Tartalékalap volt igazgatója, Kajetán Kičura ellen. Emellett az ügyész szerdán előzetes letartóztatási engedélyt kért Jaromír Čižnár főügyésztől – tájékoztatta a TASR-t a Speciális Ügyészi Hivatal szóvivője, Jana Tökölyová.

 

Vádat emeltek Kičura ellen – nem csak korrupció miatt

 

 hirdetes_300x300  

„A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze április 21-én engedély adott három személy őrizetbe vételére korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt. A rendőrség tegnap mind a három személyt letartóztatta. A kihallgatásuk után az egyik személyt elengedték, míg a másik személy ellen az ügyész vádat emelt kenőpénz elfogadása és bűncselekményből származó pénz tisztára mosása miatt”

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

A NAKA Kajetán Kičuránál, az Állami Tartalékalap volt igazgatójánál razziázik

 

Ezenkívül a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze szerdán letartóztatási engedélyt kért Jaromír Čižnár főügyésztől. Arról, hogy ezt a kérelmet továbbítják-e az Alkotmánybírósághoz, a főügyész fog dönteni. A vádemelést azért kellett a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének és nem a rendőrségnek megtennie, mert Kičura a Csacai Járásbíróság bírója, akiknek jelenleg fel van függesztve a funkciójából. Amennyiben Čižnár jóváhagyja az előzetes letartóztatásról szóló kérelmet, arról a továbbiakban az Alkotmánybíróságnak kell dötenie.

 

A legfrissebb információk szerint Jaromír Čižnár főügyész egyetért a Kajetán Kičura előzetes letartóztatására tett javaslattal, a kérelmet pedig továbbküldte az Alkotmánybíróságnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!