Nyitókép: Martin Kvietik az apjával, Štefan Kvietikkel (TASR)

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy további gyanúsítottat tartóztatott le az „Állattenyésztő“ (Dobytkár) akció keretén belül. A Slavia Capital pénzügyi csoport egyik tagjáról, Martin Kvietikről van szó, aki nem más, mint Andrej Danko barátja.

 

A rendőrség késő este a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy további személyt tartóztatott le annak a korrupciós ügynek a kapcsán, melynek során az illetők mezőgazdasági támogatásokért cserébe kenőpénzt kértek.

 

 hirdetes_810x300  

AKTUÁLNE: NAKA ZADRŽALA ➡️ĎALŠIU⬅️ OSOBU V PRÍPADE ROZSIAHLEJ KORUPCIENárodná kriminálna agentúra pokračuje vo…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Mittwoch, 22. April 2020

 

Az Aktuality.sk információi szerint a tegnap este letartóztatott személy Martin Kvietik a Slavia Capital társaságtól, akit gyakran kötnek össze az egykori kormánypárttal, az SNS-szel. Az előző választási ciklus idején éppen az SNS-hez tartozott a földművelésügyi minisztérium és az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) is, ami több százmilliós uniós forrásokat osztott szét.

 

Kvietiket a rendőrök eredetileg a pozsonyi Albrecht luxusszállodában és étteremben keresték, amely az ő tulajdonában áll, de végül saját maga jelentkezett a rendőrségen.

 

Az SNS-hez közeli oligarcha

 

Martin Kvietik Peter Gabalccal együtt a Slavia Capital pénzügyi csoport tulajdonosai. Ez a pénzügyi csoport gyakran tűnt fel az SNS közelében. A pénzügyi csoport portfóliójába tartozó vállalat kapott egykoron támogatást a Peter Plavčan volt oktatási miniszter által kihirdetett botrányos, a tudományt és a kutatásokat támogató felhívás során.

 

A múltban a Slavia Capital tulajdonában állt a Way Industries vállalat is, ami a védelmi minisztérium páncélozott járművekre tett megrendelésének egy részét szállította.

 

6 millió eurónyi kenőpénz

 

Az „Állattenyésztő“ (Dobytkár) akció már március eleje óta tart. A rendőrség először három személyt tartóztatott le és vádolt meg – Ľubomír Kropilt és két ügyvédet. Éppen Kropil volt az, aki a vallomásában beismerte, hogy az ügyben több mint 6 millió euró értékű kenőpénzről van szó.

 

A rendőrség szerdán délután a PPA egykori vezetőjét, Juraj Kožuchot is letartóztatta, utána került sor Kivetnik letartóztatására.

 

A NAKA letartóztatta a PPA korábbi főnökét

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!