Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A kormányprogram tartalmazza, de a kulturális tárcának egyelőre nincs rá anyagi kerete, és egyelőre nincs terítéken egyetlen olyan projektben sem, ami a kormány saját sajtótermékének megjelentéséről szólna. Erről Natália Milanová (OĽANO) beszélt a SITA hírügynökségnek.

 

A kulturális miniszter szerint a kormány által kiadott lap elsősorban a minisztériumok munkájáról és a források felhasználásáról tartalmaz majd információkat. A kormányprogram szerint egy kéthavi rendszerességgel megjelenő lapról lenne szó.

 

Jelenleg a minisztérium nem tudja, miből kellene fedeznie a lap kiadását, és – a miniszter tudomása szerint – nem is indult el olyan projekt, ami lap szerkesztését tartalmazná.

 hirdetes_300x300  

 

Az ötletet egyébként a sajtó egy jelentős része elutasítja – különösen a korábbi ellenzéki lapok. A kommentátorok szerint ugyanis az újságírás nem csak információ közlésről szól, hanem a hozzáadott értékről és az objektivitásról, és a egy kormány által kiadott lap nyilván egyoldalú lenne (megjegyezzük, a szlovákiai sajtó túlnyomó részére ez ugyanúgy igaz).

 

A kormányprogram a következőképp fogalmaz a kormánysajtó kiadása kapcsán:

 

„..biztosítja Szlovákia polgárainak tájékoztatását egy ingyenes információs lappal, amely az egyes minisztériumok munkáját összegzi majd”

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!