Nyitókép: TASR

 

Peter Pellegrini volt kormányfő és a Smer-SD alelnöke elismerte, a tervei között szerepel a Smer-SD elnöki pozíciójának megszerzése.

 

„Amennyiben a Smer-SD szeretné megtartani a befolyását és a tekintélyét ebben az országban, és előkerül az elnökválasztás kérdése, akkor én biztosan azok közé fogok tartozni, akik azért fognak jelentkezni, hogy új arcot adjanak a pártnak“

 

– mondta Pellegrini arra a kérdésre, miszerint indulni fog-e a Smer-SD elnöki posztjáért.

 hirdetes_400x285  

 

Amennyiben az elnökváltás kérdése nem kerül terítékre, a további párttagokkal fontolóra fogják venni, hogy milyen módon biztosítsák be az embereknek az új és modernebb szociális politikát.

 

Pellegrini szerint a Smer-SD-ben generációváltásra van szükség, és a pártnak arra is képesnek kell lennie, hogy túléljen egy elnökváltást. A volt kormányfő szerint azzal a munkagyűléssel, ahol a párt a választás eredményeit fogja kiértékelni, a Smer-SD nem várhat decemberig.

 

Arra a kérdésre, miszerint elegendő támogatást tudna-e szerezni, ha jelöltetné magát a Smer élére, Pellegrini azt felelte, érzékeli a választók és a párttagok támogatását.

 

Pellegrini azokra a preferenciaszavazatokra is rámutatott, amelyekkel Robert Fico pártelnököt is sikerült túlszárnyalnia.

 

„Úgy gondolom, jó döntés volt, hogy nem volt a kampány intenzív részese. Éppen emiatt ért el a Smer olyan eredményeket, amilyeneket elért“

 

– jelentette ki Pellegrini, majd hozzátette: a Smernek le kell magáról mosnia azt a bélyeget, miszerint minden rosszért, lopásért és korrupcióért ez a párt felelős.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!