Nyitókép forrása: tasr

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő nem zárja ki, hogy a kormány átmenetileg eltörli a nyugdíjasok ingyenes vonatkozásának lehetőségét.

 

„Tekintettel a rájuk leselkedő veszélyekre elég valószínű, hogy egy ilyen intézkedés mellett fogunk dönteni, de egyelőre még nem tárgyaltunk és nem egyeztünk meg róla”

 

mondta a miniszterelnök azzal, hogy a közlekedési miniszter a kormány legközelebbi ülésén előterjeszti az erről szóló javaslatot. Az ugyanis már ott van a kormány előkészített anyagai között, miközben a központi válságstáb már április 21-én már rendelkezett az ingyenes vonatozás átmeneti felfüggesztéséről.

 

 hirdetes_300x300  

A javaslatot a kormány egyelőre csak megfontolja. A közlekedési miniszter ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az ingyenes vonatozás eltörlése nem jelenti azt, hogy az idősek nem vehetik igénybe a vasúti közlekedést, csupán azt, hogy nekik is fizetni kellene érte.

 

Egy hónappal ezelőtt, március 27-én a kormány már eltörölte az ingyenes vonatozást a diákok számára, mert azok a járvány miatti kényszerszünetet arra használták, hogy kiránduljanak. Egy alkalommal a kormányfő arra hívta fel a figyelmet az egyik sajtótájékoztatón, hogy a kormány kész eltörölni a kedvezményt a nyugdíjasok számára is, ha azok nem törődve a veszélyekkel a Tátrába utaznak a hétvégékre kirándulni.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!