Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A választásokon sikertelenül induló SPOLU második embere, Jozef Mihál a Hospodárske Noviny internetes kiadásának nyilatkozva beszélt arról is, hogy miért mondott le a munkaügyi államtitkári posztról.

 

Mihál korábban az SaS tagja volt, és az új kormány megalakulásakor Richard Sulík SaS-es pártelénök meghívására államtitkári posztot kapott a Milan Krajniak (Sme rodina) vezette munkaügyi tárcánál. nem sokkal később azonban saját döntésére lemondott. Most ezt a következőképp magyarázta:

 

„A kormány megalakulását követő hetekben az állami támogatási rendszeren dolgoztunk. Aztán valamilyen különös módon kívül rekedtem ebből a projektből, nem kaptam információt a történésekről. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy talán nemkívánatos a jelenlétem a továbbiakban. Szóval, elmondtam, és most már csak külső szemlélőként figyelem az eseményeket”

 

 hirdetes_810x300  

mondta.

 

Mihál a beszélgetésben megerősítette azt, ami Milan Krajniak korábban állított, miszerint a cégeknek kínált állami támogatások azért késnek, mert meg kellett várni az Európai Unió hivatalos döntését a források jóváhagyásáról – a támogatási keret 85 százalékát az EU biztosítja.

 

Mihál korábban az SaS-ben politizált, az adó- és járulékpolitika szakértőjeként tartják számon. Később otthagyta az SaS-t és a tavaly megalakult, Beblavý-féle SPOLU-ban találta meg a helyét, amely viszont a 2020-as parlamenti választásokon nem jutott be a parlamentbe.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!