Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Veronika Remišová (OĽANO) nem ért egyet Peter Pellegrini exkormányfő azon kijelentésével, miszerint az elmúlt hét legnagyobb port ki kavaró „Dobytkár” rendőrségi akció még a smeres kormányzat érdeme.

 

Remišová emlékeztetett, hogy az előző kormányzati ciklusban ő maga is számtalanszor hívta fel a figyelmet az SNS-es minisztérium alá tartozó Agrárkifizető ügynökség viselt dolgaira, ám Smer – SNS – Most-Híd koalíció mindig megmentette Gabriela Matečná  (SNS) akkori mezőgazdasági minisztert az ellene indított bizalmi szavazáson.

 

Remišová jelezte, hogy Szlovákiának igyekeznie kell megvédeni érdekeit az uniós költségvetés kapcsán kialakuló vitában, ugyanis jelenleg az EU a kohéziós alapokat tervezi megnyirbálni, márpedig Szlovákia a környező országokhoz képest (Remišová Magyarország és Lengyelországot hozta fel példaként) le van maradva az infrastrukturális fejlesztésekben. A kohéziós alapok pedig elsősorban az infrastruktúra-fejlesztésre szánt forrásokat jelentik.

 hirdetes_810x300  

 

„Nekünk folytatnunk kell az infrastrukturális beruházásokat, de az Európai Bizottság más prioritásokat állít fel, mint amire Szlovákiának szüksége lenne. Nekünk mér rengeteg leszakadó régiónk van, szükségünk van az infrastruktúrára”

 

fogalmazott.

 

A vidéken, még smeres kormányzat idején tartott korábbi kormányülések kapcsán megjegyezte, hogy azoknál csak a kormányközeli polgármesterek településeit részesítették különtámogatásban.

 

„Ez nem volt régiófejlesztés, ez ostoba politikai pénzosztás volt a közel álló emberek javára”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.