Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter ma délelőtti sajtótájékoztatóján aláírta azt a parancsot, amellyel megvonta Andrej Dankotól a kapitányi rangot és Tomáš Borec volt védelmi minisztertől az ezredesi kinevezést.

 

Dankot még Peter Gajdoš SNS-es védelmi miniszter nevezte ki rendkívüli előléptetés keretében kapitánnyá, Borecet a II. Fico-kormány minisztere, Martin Glváč (Smer) emelte ezredesi rangra. Az ezekről szóló parancsokat ma semmissé tették.

 

Naď kijelentette, hogy egyikük sem érdemelte ki a kinevezést, ami elfogadhatatlan, és egyszerű politikai döntésekről van szó.

 hirdetes_300x300  

 

Az eredeti érdemei alapján (?) tizedesi ranggal rendelkező Danko Naď szerint hivatalosan úgy szerepel a katonaság nyilvántartásában, mint „ellátási szakember, készletkezelő – karbantartó”. Megjegyezte, ha akarta volna, most mozgósíthatta volna az SNS elnökét, mivel egy ilyen képesítéssel rendelkező személynek hasznát tudták volna venni a zsigrai vagy a korompai romatelepek vesztegzára esetében.

 

Naď bejelentette azt is, hogy megváltoztatták a szabályzatot úgy, hogy tartalékosként szolgáló politikusokat a jövőben már nem lehet rendkívüli előléptetés keretében magasabb rangra emelni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!