Nyitókép forrása: tasr.sk

 

Kilencvenhárom igen, 48 nem szavazat mellett ma a parlament elfogadta a kormány programnyilatkozatát, így a törvényhozás hivatalosan is bizalmat szavazott a Matovič-kormánynak.

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a szavazás előtti felszólalásában köszönetet mondott a koalíciós és az ellenzéki képviselőknek az „utóbbi napok érv-párbajáért”. Úgy vélte, hogy szlovák kormány programjáról ilyen hosszan még sosem vitáztak a parlamentben.

 

A miniszterelnök köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, a tűzoltóknak, a rendőröknek, az elárusítóknak a koronavírusjárávnyban tanúsított kiállásukért, és felkérte a képviselőket, hogy tapssal fejezzék ki támogatásukat irányukba.

 hirdetes_300x300  

 

Röviden bírálta a koalíciós pártok azon politikusait, akik azért kritizálják a kormány döntéseit, hogy „saját szűk választói rétegüknek” megfeleljenek. Jóval keményebben bírálta azonban ugyanezért az ellenzékbe kényszerült Smert, azt is kiemelve, hogy Robert Fico helyében ő csendben meghúzódna otthon, és várná, mikor kopogtat az ajtaján a NAKA…  Matovič Fico nyilvánosan is kritizáló kijelentéseit destruktívnak tartja, szerinte a Smer annak örül, ha rosszabbá válik a helyzet.

 

Matovič beszéde alatt a smeres képviselők nem voltak jelen a teremben.

 

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette:

 

„Ne kísértsük a sorsot. Szlovákia nem kockáztathat meg második vagy harmadik hullámot”.

 

Forrás: nrsr live/reprofotó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!