Nyitókép: webnoviny.sk

 

Csütörtökön 11.00 órakor szavazhat a parlament az új kormányprogramról, mellyel egyúttal a Matovič-kormánynak is bizalmat szavaznak.

 

A kabinetnek legalább 76 szavazatra van szüksége a 150 fős szlovák törvényhozásban. A négyes koalíciónak 95 fős alkotmányos többsége van. A bizalmi szavazás eredménye tehát nem forog veszélyben.

 

A koalíciós képviselők közül eddig egyetlen személy, Jana Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának az elnöke jelezte, hogy nem támogatja a kormányprogramot. Cigánikovának nem tetszik, hogy a tervezet tartalmazza azt a vállalást, hogy megfontolják az egy egészségbiztosítós rendszerhez való visszatérést.

 hirdetes_400x285  

 

A Smer és az ĽSNS szintén jelezte, hogy nem támogatják a programnyilatkozatot. Peter Pellegrini szerint nincs meg az anyagi fedezet az egyes vállalásokra, Kotlebáéknak pedig az ország EU és NATO-val szembeni vállalásai nem tetszenek.

 

Cseh Péter (OĽaNO) a Körképnek nyilatkozva megerősítette, hogy a legerősebb kormánypárt Szlovákia történetében először magyarra is lefordítja a kormányprogramot.

 

Magyarul is közzéteszik a szlovák kormányprogramot. Az állampolgársági törvény a magyarokon is segíthet? A Körkép.sk interjúja Cseh Péterrel (OĽaNO)

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.