Pál
  • HUF: 357.60
  • USD: 1.22
  • 0 °C
  • 3 °C
Belföld

Gröhling: Ha meg is nyitjuk az iskolákat, az nem lesz országos szintű

Ha meg is nyitják az óvodákat és az iskolákat, a döntés nem mindegyikre fog vonatkozni.

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Amennyiben a korlátozások gyorsabb feloldásának keretén belül az óvodákat és az iskolákat is megnyitják, az minden bizonnyal nem lesz általános érvényű – jelentette ki a csütörtöki kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

 

Elmondása szerint a témáról a válságstáb epidemiológusaival és szakembereivel is konzultálnak, de még nem született végleges döntés.

 

„Különböző variációkkal dolgozunk, de ha sor is kerül az iskolák és az óvodák megnyitására, az nem lesz országos szintű”

 

– hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette: az iskolák újranyitásánál figyelembe fogják venni a biztonsági és a higiéniai szabályokat, az iskolák kapacitását, a diákok számát, az oktatás módszerét, illetve a tanárok biztonságát. A konkrét döntést azonban a járvány alakulása fogja meghatározni.

 

„Egyelőre nem tudom megmondani, hogy ezek vagy azok a diákok ekkor vagy akkor mehetnek iskolába, mert ez az egész jelenleg a megbeszélés stádiumában van”

 

– mondta Gröhling.

 

Az oktatási miniszter szerint a nyolcéves gimnáziumokban nagy valószínűséggel meg fogják tartani a felvételiket.

 

„A nyolcéves gimnáziumok esetében szükséges, hogy találkozzunk ezekkel a diákokkal, ezért is tettük a felvételi időpontját június 15-re, amikor a feltételek már megengedhetik a felvételit”

 

– jegyezte meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket