Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Amennyiben a korlátozások gyorsabb feloldásának keretén belül az óvodákat és az iskolákat is megnyitják, az minden bizonnyal nem lesz általános érvényű – jelentette ki a csütörtöki kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

 

Elmondása szerint a témáról a válságstáb epidemiológusaival és szakembereivel is konzultálnak, de még nem született végleges döntés.

 

 hirdetes_810x300  

„Különböző variációkkal dolgozunk, de ha sor is kerül az iskolák és az óvodák megnyitására, az nem lesz országos szintű”

 

– hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette: az iskolák újranyitásánál figyelembe fogják venni a biztonsági és a higiéniai szabályokat, az iskolák kapacitását, a diákok számát, az oktatás módszerét, illetve a tanárok biztonságát. A konkrét döntést azonban a járvány alakulása fogja meghatározni.

 

„Egyelőre nem tudom megmondani, hogy ezek vagy azok a diákok ekkor vagy akkor mehetnek iskolába, mert ez az egész jelenleg a megbeszélés stádiumában van”

 

– mondta Gröhling.

 

Az oktatási miniszter szerint a nyolcéves gimnáziumokban nagy valószínűséggel meg fogják tartani a felvételiket.

 

„A nyolcéves gimnáziumok esetében szükséges, hogy találkozzunk ezekkel a diákokkal, ezért is tettük a felvételi időpontját június 15-re, amikor a feltételek már megengedhetik a felvételit”

 

– jegyezte meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!