Nyitókép: polgarportal.hu

 

Frissítve: 13.05 Az Országos Tanács eddigi elnöke ülne át az MKP elnöki székébe, a párt eddigi első embere pedig átvenné az OT vezetését. Ez a terv jelenleg az államfő- és EP-választás után a szlovák parlamenti választásokon is leszerepelt Magyar Közösség Pártja háza táján.

 

Több esze van mint Menyhártnak, de ez minden

 

A lépéssel lényegében formális csere történhet, Menyhárt József és Őry Péter valójában egymást váltanák. Mindezt annak érdekében, hogy mindketten megtarthassák eddigi anyagi jellegű, hatalmi és döntéshozói előnyeiket.
Őry zászlóbontásának nem meglepetésre csak nagyon kevesen örülnek. A nagypolitikában teljesen járatlan, eddig legfeljebb a polgármesterségig jutó Őry Péter a napokban formálisan nagyobb sebességre kapcsolt. Célja a helyezkedés a koronaválság után sorra kerülő tisztújító kongresszus előtt.

 hirdetes_810x300  

 

Kérjük, támogasd a Körképet, hogy még több hasonló cikket írhassunk!

 

Az elmúlt 3 évben teljes politikai, emberi és erkölcsi alkalmatlanságát bizonyító Menyhárt József az országos elnökség nyomására márciusban ugyan kénytelen kelletlen lemondott, de a gyakorlatban minden maradt a régiben. Havonta továbbra is megkapja 3 ezer eurós MKP-s fizetését, használja a pártelnöki gépkocsit, él az üzemanyagköltség térítésének lehetőségével, és telefonszámláját is más fizeti. Őry Péter szintén megtartotta a másik Ford Mondeót. Ő most az átmeneti időszakban a párt formális vezetője.

 

A nemzetet mentené az MKP választási vereség után lemondott régi-új elnöksége

 

Őry az MKP-ban nem tartozik a legnépszerűbb politikusok közé. Többek között ezért sem indult a legutóbbi megyei választáson a szinte biztos eredménnyel kecsegtető Dunaszerdahelyi járásból. Félt ugyanis a választási kudarctól. A Járási Elnökségben stílusából, módszereiből is adódóan inkább ellenfelei vannak. Akaratát, érdekeit leginkább pozíciójából adódóan viszi át.

 

Vannak sötét ügyei

 

Őry kora miatt ugyan a fiatalabb politikusok közé tartozik, közéleti tevékenységének időszaka azonban összemérhető a párt matuzsálemeivel.

 

Nevéhez több kétes ügy kötődik már abból az időszakból is, amikor a Magyar Ifjúsági Közösség élén állt, illetve a Diáktanácsban (Rada Fondu detí a mládeže) töltött be szerepet. Az akkori sajtó gyakran írt ingatlannal, vagy épp személygépkocsijával kapcsolatos ügyeiről. Őryt Duray Miklós hozta be a pártba, majd Berényi József emelte az országos vezetésbe, és tette önkormányzati szakértővé. Mindezt annak érdekében, hogy az akkor még aktív, és Berényi helyi riválisának számító Kvarda Józsefet háttérbe szorítsák.

 

Őry népszerűtlensége valahol innen eredeztethető. Nem javított a megítélésén az sem, hogy pozícióiból adódóan ha csak tud, leginkább önmagának kedvez. Ide sorolható a Pro Civis kétszemélyes szervezet kiemelt anyagi támogatása, autómosói, vagy a kampányfőnökségból adódó egyéb anyagi lehetőségek kihasználása. Őry egyes vélemények szerint az MKP kincstárnoka, aki a legapróbb részletekig ismeri a párt finanszírozásának sötét részleteit is.

 

Saját érdekei vezérlik

 

Menyhárttal ellentétben ugyanakkor képes stratégiai gondolkodásra, elképzeléseit, ha kell papírra tudja vetni. Egyúttal kompromisszumképes, amennyiben saját érdekei ezt diktálják.

 

Míg tehát a Most-Hídban Solymos László tűnik a legesélyesebb jelöltnek a párt élére, az MKP-ban Őry az első, aki bejelentkezett. A jövőre vonatkozóan mindkét politikus az egymáshoz való közeledést hangsúlyozza.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több hasonló anyagot készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:
Címkék: Őry Péter

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.