Nyitókép forrása: sme.sk

 

Daniel Lipšic lehet a kormánykoalíció főügyész-jelöltje. Az új parlament idei egyik legfontosabb döntése az új főügyész megválasztása lesz. A posztot jelenleg Jaromír Čižnár, Robert Fico egykori osztálytársa tölti be. Lipšic a 2016-ban OĽANO-val koalícióban induló NOVA párt elnöke volt, korábban volt igazságügyi, később belügyminiszter is. Jelenleg társadalmi horderejű ügyekben vállal szerepet ügyvédként. Ő a Kuciak-család jogi képviselője, és ő képviseli a Markíza tévétársaságot is Kočner-féle váltóügyben. 

 

Richard Sulík a Markíza Na telo (Testre szabott kérdések) című politikai vitaműsorában beszélt arról, hogy Lipšicneve is szóba került a lehetséges jelöltek között, illetve, hogy a kormány fontolóra veszi a főügyész-választásról szóló törvény megváltoztatását is.

 

„Lehetséges, hogy a törvény is megváltozik. Ha arról van szó, hogy a megfelelő személyek kerülhessenek a pozícióba, számomra elfogadható a törvényi keretek módosítása is”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Sulík. A törvény módosításával megváltoznának a jelöltek felé támasztott elvárások, de az is, hogy kik állíthatnak jelölteket a főügyész posztjára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!