Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

 

Ján Mičovský (OĽANO) mezőgazdasági miniszter a mai nappal büntetőfeljelentést tett a Főügyészségen az ellentmondásos, 23 millió euróba kerülő tűzmegelőzési kamerarendszer miatt. A Szlovák Erdészet (Lesy SR) által 23 millió euróért vásárolt rendszerről szóló szerződést az Erdészet főigazgatója egy nappal a 2016-os választások előtt írta alá.

 

„A tűzmegelőzési kamerarendszer, amit a Szlovák Erdészet előző vezetése kötött meg, nem csak gyanúsan túlárazott, de kiterjedését tekintve elégtelen és alkalmatlan. Az Állami Számvevőszék is súlyos hiányosságokat talált a közbeszerzés kapcsán. Ezért a mai nappal büntetőfeljelentést tettem Jaromír Čižnár főügyésznél”

 

mondta Mičovksý.

 hirdetes_810x300  

 

A vitatott szerződést egy nappal a 2016-os választások előtt az Erdészet akkori feje, Peter Morong írta alá. A túlárazást nem volt nehéz észrevenni: a rendszer 22,6 millió eurós ára kétszer nagyobb az elmúlt tíz év erdőtüzei által okozott károknál (cca. 10 millió euró). Ráadásul a rendszer csak az Erdőhát, a Magas-Tátra és az Alacsony-Tátra egy részét fedi le.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!