Nyitókép forrása: körkép.sk/KPA

 

Az alapiskola első- és második osztályos tanulói még a nyári szünet előtt visszatérhetnek az iskolákba. Legalábbis egy ilyen forgatókönyvet szellőztetett meg a Hospodárske Noviny gazdasági lap szerdán.

 

A HN közlése szerint Branislav Gröhling (SaS) június utolsó két hetében engedné folytatni az iskolai oktatást az első két évfolyam számára, de nem hagyományos keretek között. Iskolapad helyett a lurkók az iskola udvarán tölthetnének egy kis időt egymás és a pedagógusok társaságában.

 

A lap Juraj Drobára hivatkozik, a pozsonyi megyeelnök az elsők között rendelte el az iskolák bezárását. Elmondása szerint az a lényeg, hogy a gyerekek hét hét kényszerszünet után végre lehetőséget kapjanak a szocializációra.

 hirdetes_810x300  

 

A júniusi iskolalátogatás lehetősége önkéntes lenne, azok a gyerekek használhatnák ki, akiknek már nagyon hiányzik a közösség. A felsőtagozatosok és a középiskolások szeptemberig azonban nem térhetnek vissza az iskolapadba.

 

Az elmúlt időszakban rengeteg helyi vagy régiós szintű közvélemény-kutatás készült arról, hogy a szülők az iskolák teljes megnyitását, vagy az idei iskolai év kvázi lezárást támogatják-e. A legtöbb esetben az eredmény kiegyensúlyozott.

 

A szülők nagyjából fele félti a gyermekét rendszeresen közösségbe engedni a járvány miatt, másik fele viszont nem tudja megoldani munka mellett a gyermek gondozását, ami anyagi problémákat és munkahelyi bizonytalanságokat szül – ők inkább az iskolák megnyitása mellett foglalnak állást.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.