Nyitókép: hnonline.sk

 

Szlovákia akkor fogja megnyitni határait, mikor a környező országokban olyan lesz a fertőzés állása, mint nálunk. Ezzel reagált Igor Matovič szlovák kormányfő a külföldön élő szlovák állampolgárok képviselőinek a határzár feloldását érintő kérésére. A miniszterelnök reakcióját a Kormányhivatal sajtóosztálya tolmácsolta.

 

A kormányfő azzal érvel, hogy fertőzés mértéke a környező országokban tízszer magasabb, mint Szlovákiában, valamint konstatálta, hogy a prioritás a szlovákiai polgárok egészségének védelme, bár sajnálja, hogy a külföldről hazatérők kénytelenek kötelező állami karantén alá vetni magukat.

 

„Minél korábban állnak majd hozzánk hasonlóan jól az országok, annál korábban nyithatjuk meg a határokat”

 

 hirdetes_810x300  

reagált a miniszterelnök.

 

A külföldön élő szlovák állampolgárok képviselői – főleg a csehországiak – a szlovák és cseh állami szerveket is megkeresték, és arra kérték, hogy fontolják meg az egymással közös határszakaszaikon lévő határzár fokozatos feloldását.

 

Arra figyelmeztetnek, hogy mindkét országban hasonló a járványügyi helyzet, így lakóik egymásra nem jelentenek veszélyt. A felhívás szerzői ugyancsak felhívják a figyelmet arra, hogy a két ország rendkívüli módon kapcsolódik a másikhoz.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.