Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Már kezd körvonalazódni a Robert Fico helyére pályázó Peter Pellegrini táborának összetétele – derül ki a Pravda baloldali napilap cikkéből.

 

A lap abból indult ki, hogy Pellegrini oldalán legutóbbi sajtótájékoztatóján már az „új szárny” képviselői foglaltak helyet, akik őt támogathatják a pártelnöki posztért folyó küzdelemben.

 

Az ominózus sajtótájékoztatón Peter Pellegrinivel Denisa Saková volt belügyminiszter, Richard Raši korábbi informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Matúš Šutaj Eštok parlamenti képviselő, és Erik Tomáš parlamenti képviselő állt kamerák elé.

 hirdetes_810x300  

 

Főleg az utolsó név különösen érdekes. Tomáš ugyanis hosszú évekig volt Robert Fico tanácsadója és „kifutófiúja”, aki ráadásul ott állt Fico mögött, mikor a múlt héten liberalizmussal vádolta meg Pellegrinit.

 

Egyik Pellegirni mellett álló politikus sem nyilatkozatott azonban nyíltan Fico ellen – sőt, egyelőre maga Pellegrini sem. Csak azt hangoztatják, hogy a párt jövője szempontjából fontos lenne a vezetőcsere és a „múlt feldolgozása”.

 

Tény, hogy Pellegrini csaknem kétszázezer szavazattal többet gyűjtött be a választásokon, mint Fico, és a megbízhatósági felméréseken is jobban szerepel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!