Ármin, Pálma
  • HUF: 357.92
  • USD: 1.22
  • 12 °C
  • 28 °C
Belföld

A Smerben már körvonalazódik Pellegrini tábora

Kettészakad a párt?

Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Már kezd körvonalazódni a Robert Fico helyére pályázó Peter Pellegrini táborának összetétele – derül ki a Pravda baloldali napilap cikkéből.

 

A lap abból indult ki, hogy Pellegrini oldalán legutóbbi sajtótájékoztatóján már az „új szárny” képviselői foglaltak helyet, akik őt támogathatják a pártelnöki posztért folyó küzdelemben.

 

Az ominózus sajtótájékoztatón Peter Pellegrinivel Denisa Saková volt belügyminiszter, Richard Raši korábbi informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Matúš Šutaj Eštok parlamenti képviselő, és Erik Tomáš parlamenti képviselő állt kamerák elé.

 

Főleg az utolsó név különösen érdekes. Tomáš ugyanis hosszú évekig volt Robert Fico tanácsadója és „kifutófiúja”, aki ráadásul ott állt Fico mögött, mikor a múlt héten liberalizmussal vádolta meg Pellegrinit.

 

Egyik Pellegirni mellett álló politikus sem nyilatkozatott azonban nyíltan Fico ellen – sőt, egyelőre maga Pellegrini sem. Csak azt hangoztatják, hogy a párt jövője szempontjából fontos lenne a vezetőcsere és a „múlt feldolgozása”.

 

Tény, hogy Pellegrini csaknem kétszázezer szavazattal többet gyűjtött be a választásokon, mint Fico, és a megbízhatósági felméréseken is jobban szerepel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket