Nyitókép: TASR

 

Az iskolák újbóli megnyitásáról és a diákok iskolába való visszatéréséről a szakemberek fognak dönteni – jelentette ki a csütörtöki kormányülés után Igor Matovič kormányfő.

 

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, nem korrekt előre határidőkről beszélni. Ezzel a Branislav Gröhling oktatási miniszter által a közösségi oldalán közzétett információkra utalt.

 

 hirdetes_300x300  

„Sajnálom, hogy az oktatásügyi miniszter és mások is nyilvánosan beszélnek erről a témáról. Nem szeretném, ha hiú reményeket keltenénk az emberekben, aminek az lehet az eredménye, hogy elveszítik a felelősségteljes hozzáállásukat, és megnő a fertőzöttek száma. Ebben az esetben ismét szigorítanunk kellene az óvintézkedéseket, ezt pedig – úgy gondolom – senki sem szeretné”

 

– mondta Matovič.

 

Gröhling május 6-i videójában azt mondta, hogy először az óvodások, az alapiskolák alsó tagozatos tanulói, illetve az ötödikesek térhetnek vissza az iskolába. Később a többi diák visszatérését is fontolóra vennék. Az oktatási miniszter már annak is örülne, ha júniusban legalább részlegesen újraindulna a tanítás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!