Nyitókép: sme.sk

 

A szlovák országos rendőrfőkapitánynak már nem áll rendelkezésére személyes sofőr és testőr. A čas.sk információi szerint a Belügyminisztérium a napokban vonta meg tőle a szolgáltatást.

 

Lučanskýnak már több mint két éve állt rendelkezésére a személyi testőr és saját sofőr – egy személyben. Május 1-től azonban kénytelen saját maga vezetni, ha tárgyalásra megy. Az országos rendőrfőkapitány a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a döntést a közjogi méltóságok védelmét és diplomata missziókat biztosító hivatal hozta meg, további nyilatkozatokat nem tett az ügyben.

 

A belügy szóvivője szerint nem egyedüli esetről van szó, további négy személy esett el hasonló szolgáltatástól. Hogy konkrétan kikről lehet szó, nem szerették volna részletezni.

 hirdetes_300x300  

 

Az adófizetők pénzéből fenntartott testőrt és sofőrt nemrég vonták meg Robert Fico korábbi miniszterelnöktől is, akinek a Smer kormányzása idején folyamatosan meghosszabbították a szolgáltatás biztosítását, miközben egyszerű parlamenti  képviselőként már nem lett volna rá jogosultsága.

 

Mivel foglalkozik a Közjogi méltóságok védelmét biztosító hivatal?

 

 – biztosítja az államfő, a házelnök, a kormányfő, az Alkotmánybíróság elnökének, a belügyminiszter, védelmi miniszter, igazságügyi miniszter, valamint a Speciális Bíróság bíróinak és ügyészeinek személyes biztonságát

– biztosítja a fontos külföldi látogatások során a biztonságot

– biztosítja a kormány tagjainak utaztatását

– a biztonsági helyzet alakulása alapján a belügyminiszter átmenetileg elrendelheti más közjogi méltóságok és pártok, mozgalmak képviselőinek védelmét

– súlyos esetekben a miniszter elrendelheti más – többek között nyomozók számára is a személyes testőrséget

 

cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!