Móric
  • HUF: 362.36
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 23 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A belügy már nem fizeti Lučanský testőrét és sofőrjét

Május 1-től kénytelen maga odaülni a volánhoz

Nyitókép: sme.sk

 

A szlovák országos rendőrfőkapitánynak már nem áll rendelkezésére személyes sofőr és testőr. A čas.sk információi szerint a Belügyminisztérium a napokban vonta meg tőle a szolgáltatást.

 

Lučanskýnak már több mint két éve állt rendelkezésére a személyi testőr és saját sofőr – egy személyben. Május 1-től azonban kénytelen saját maga vezetni, ha tárgyalásra megy. Az országos rendőrfőkapitány a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a döntést a közjogi méltóságok védelmét és diplomata missziókat biztosító hivatal hozta meg, további nyilatkozatokat nem tett az ügyben.

 

A belügy szóvivője szerint nem egyedüli esetről van szó, további négy személy esett el hasonló szolgáltatástól. Hogy konkrétan kikről lehet szó, nem szerették volna részletezni.

 

Az adófizetők pénzéből fenntartott testőrt és sofőrt nemrég vonták meg Robert Fico korábbi miniszterelnöktől is, akinek a Smer kormányzása idején folyamatosan meghosszabbították a szolgáltatás biztosítását, miközben egyszerű parlamenti  képviselőként már nem lett volna rá jogosultsága.

 

Mivel foglalkozik a Közjogi méltóságok védelmét biztosító hivatal?

 

 – biztosítja az államfő, a házelnök, a kormányfő, az Alkotmánybíróság elnökének, a belügyminiszter, védelmi miniszter, igazságügyi miniszter, valamint a Speciális Bíróság bíróinak és ügyészeinek személyes biztonságát

– biztosítja a fontos külföldi látogatások során a biztonságot

– biztosítja a kormány tagjainak utaztatását

– a biztonsági helyzet alakulása alapján a belügyminiszter átmenetileg elrendelheti más közjogi méltóságok és pártok, mozgalmak képviselőinek védelmét

– súlyos esetekben a miniszter elrendelheti más – többek között nyomozók számára is a személyes testőrséget

 

cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket