Nyitókép: reprofoto (TV Markíza)

 

Míg a Smerben a generációváltás, a Za ľudíban a Kiska távozása miatti űr és a zuhanó preferenciák megállítása a tét. Mindkét párt tisztújításra készül. A várhatóan felálló új vezetés volt az egyik téma a Markíza televízió Na telo (Testre szabva) című műsorában.

 

Az érdekesebb helyzet a Smernél van, ahol Robert Fico alapító- és sok éves pártelnököt a fiatalabb, és a legutóbbi parlamenti választásokon 160 ezer egyéni karikával többet szerzett Peter Pellegrini váltaná.

 

Erik Tomáš, aki eddig Fico egyik legközelebbi munkatársa, mediális tanácsadója volt, az elmúlt napokban tett nyilatkozatai alapján inkább Pellegrinit favorizálja, akivel az elemzők is nagyobb perspektívát látnak.

 hirdetes_810x300  

 

„Célunk, hogy a tisztújítás után is erős, egységes párt maradjon a Smer. Úgy gondolom, hogy meg kell nyitni az utódlás kérdését párton belül a választási eredmények ismeretében. De házon belül kell megbeszélni a dolgokat. Az, hogy valaki idősebb, nem jelenti azt, hogy rosszabb. Világos elképzelésem van arról, hogyan kellene a jövőben megszólítani a választókat”

 

– fogalmazott a műsorban a korábbi televíziós Tomáš, aki február 29-én a 9-ről az 5. helyre karikázta fel magát. A parlamenti képviselő elmondta azt is, hogy örülne, ha szeptembertől hamarább kerülne sor a tisztújítusra.

 

Šeliga vagy Remišová?

 

A 29 éves Juraj Šeliga Veronika Remišová mellett az egyik fő favorit a legkisebb kormánypárt Kiska formális távozásával megüresedett elnöki székébe. A Za ľudít a felmérések a választásokon elért 5 százalék feletti eredmény helyett már csak alig 3 százalékon mérik.

 

„Miért ne lehetne párton belül vita arról, hogy hogyan tovább? A választási eredmény Kiska vezetése alatt született. Kiskának most egészségügyi problémái vannak. A választások vastag vonalat húztak. Azóta csökkentek a preferenciáink. Lépni kell”

 

– fogalmazott a műsorban a parlament fiatal alelnöke.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!