Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter és Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter hétfőn Komáromban találkozott. A tárgyalásukat követő sajtótájékoztatón a két miniszter a Körkép.sk kérdéseire is válaszolt.

 

A Körkép.sk arra volt kíváncsi, hogy Richard Sulík gazdasági miniszter szolgál-e esetleg valamilyen kellemes hírrel azok számára, akik a határzár miatt most már hónapok óta nem tudnak találkozni a határ túloldalán élő családtagjaikkal, vagy hogy terveznek-e olyan kivételeket foganatosítani, mint ahogy az Csehország, vagy Ausztria esetében történt.

 

Richard Sulík válaszában úgy fogalmazott, hogy

 hirdetes_300x300  

 

„Igen, vannak jó híreim, amik úgy szólnak, hogy 0-2-0. Ez a fertőzöttek száma az utóbbi három napban Szlovákiában. Így épp itt az ideje, hogy visszatérjünk a normális életbe, hogy ne küldjük az embereket feleslegesen karanténba, hogy ne tiltsuk meg, hogy a családjukhoz utazhassanak”

 

Szijjártó Péter a Körképnek: Stratégiai partnerként tekintünk Szlovákiára

 

Az SaS-es gazdasági miniszter elmondása szerint egyértelműen azon van, hogy

 

„az ún. ingázóknak, akik az egyik országban élnek és a másikban dolgoznak abban a bizonyos sávban, tényleg ne legyen semmilyen problémája, és a családjuknak se legyen semmilyen problémája a határátkelésben, hisz ez Schengen alapgondolata is. Minél előbb vissza akarjuk állítani [a határátkeléseket]”

 

fogalmazott Richard Sulík Komáromban.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.