Nyitókép forrása: ta3.com

 

A 25 éves börtönbüntetését töltő Štefan Kaluz a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság előtt tett vallomást kedden. Bár egyértelmű volt, hogy tettét megbízásból követte el, eddig nem beszélt  tette motivációiról.

 

Basternák László ógyallai polgármestert 2010-ben, a helyhatósági választások előtt gyilkolták meg saját háza előtt. Az elkövető Štefan Kaluz volt, akit később 25 év börtönre ítéltek. A Kuciak-gyilkosság kapcsán indított átfogó nyomozás azonban feltárta, hogy Basternák halála Alena Zsuzsovához és korábbi sofőrjéhez, Vladimír Mosnárhoz köthető, akik Basternák választási kihívóját, Roman Ostružlíkot, a Most-Híd jelöltjét támogatták. Ma már Ostružlík és Mosnár is rács mögött van, egyelőre vizsgálati fogságban.

 

Kaluz legújabb vallomásában azt állítja, hogy Mosnár bízta meg őt Basternák megölésével, és azért csak most vallja ezt be, mert megbízói nem teljesítették neki tett ígéretüket például arról, hogy gondoskodnak családtagjai anyagi biztonságáról. A hírek szerint beszélt Zsuzsová és Ostružlík szerepéről is.

 hirdetes_400x285  

 

A vallomás megváltoztathatja a Kaluz elleni ítélet mértéket, enyhébb büntetést kaphat.

 

Kaluz egyébként a merényletet követő elfogása után a rendőröknek megemlítette Alena Zsuzsová nevét (akit a hatóságok akkor csak tanúként hallgattak ki), de zavaros vallomását nem sokkal később megváltoztatta – úgy tűnt, hogy családja épségét félti.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!