Nyitókép forrása: Facebook.com/ Polícia Slovenskej republiky

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség kedden Malackán hajtotta végre az „Építész” fedőnevű rajtaütést, amelynek keretében két személyt (J. Ř. és M. L.) vettek őrizetbe korrupció gyanújával, és a bűncselekménnyel kapcsolatos bizonyítékokat gyűjtenek. 

 

Frissítve: 18:05 – Az egyik őrizetbe vett személy az Aktuality.sk értesülései szerint Malacka város polgármestere, Jura Říha. 

 

A rendőrség által közzétett információ szerint a város egyik képviselője egy közvetítőn keresztül kínált nem túl korrekt barterüzletet egy ingatlanfejlesztő vállalatnak.

 

 hirdetes_810x300  

Az ingatlanfejlesztő kolaudációs engedélyre várt egyik projektjével kapcsolatban, és bár minden határidőt teljesített, az eljárás nem haladt. Ekkor kereste meg a város említett képviselője a céget azzal, hogy „problémamentes és gyors kolaudációs határozatot” biztosít számukra egy szívességért cserébe: a cég befolyását felhasználva intézze el a közlekedésrendészetnél a város egy multifunkciós ingatlanjáról szóló projekt engedélyeztetését. Elvileg a város nem teljesítette a törvényi feltételeket ahhoz, hogy megkapja a közlekedésrendészet jóváhagyását.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!