Nyitókép: SITA

 

Zuzana Čaputová államfő elnöki kegyelemben részesített egy 41 éves nőt, akit többször is elítéltek kiskorú erkölcsi nevelésének veszélyeztetése, mégpedig a gyerekei igazolatlan hiányzásai miatt – tájékoztatta a TASR-t Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

 

Az államfő a kegyelmi kérelem elbírálásakor a jogi aspektusok mellett figyelembe vette a család rendkívül bonyolult szociális helyzetét, valamint azt a tényt, hogy az elítélt asszony családon belüli erőszak áldozata volt.

 

 hirdetes_810x300  

Az elnöki kegyelemben részesített A. B.-nak nem kell letöltenie a kiszabott hét hónapos börtönbüntetés hátralevő részét, továbbá elengedték az asszonyra korábban kirótt két év feltételes börtönbüntetést is.

 

A 11 gyermekes édesanya azután került nehéz helyzetbe, miután elveszítette a lakást, ahol az élettársával együtt élt. A férfi alkoholos befolyásoltság alatt rendszeresen bántalmazta őt. Az asszony rendesen gondoskodott a gyerekeiről, de mivel 12 órás műszakokban dolgozott, nem tudta felügyelni, hogy az iskolaköteles gyermekei rendesen járnak-e iskolába.

 

A múltban a nőt más bűncselekmény miatt nem ítélték el. A gyerekeknek iskolalátogatása folyamatosan javult, ebben a tanévben szinte alig volt igazolatlan hiányzásuk.

 

Miután az asszony börtönbe került, a kiskorú gyerekekről a nagykorú testvéreik gondoskodtak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!