Nyitókép: TASR/Lukáš Grinaj

 

Amennyiben júniusban megnyitják az óvodákat, nem biztos, hogy a fenntartók képesek lesznek kielégíteni az összes olyan szülő igényét, aki ismét óvodába akarja járatni a gyerekét. A problémát a helyiségkorlátozások és az óvintézkedések fogják okozni – jelentette ki Branislav Gröhling oktatási miniszter, miután tárgyalást folytatott a nagyszombati polgármesterrel, Peter Bročkkal és a helyi óvodák, valamint alapiskolák igazgatóival.

 

Gröhling szintén megerősítette, hogy az iskolák újranyitásáról jövő héten hétfőn fognak dönteni. Mint mondta, az iskolák fenntartóinak legalább egy héttel a nyitás előtt tudniuk kell ezt az információt.

 

 hirdetes_810x300  

„Még folynak a megbeszélések arról, hogy meg tudjuk-e határozni azt a gyerekcsoportot, akik visszatérhetnek az óvodákba“

 

– mondta a miniszter, majd hozzátette: az óvodák újranyitásakor a gyerekek száma az osztályokban csökkentve lesz.

 

Hogy miszerint fogják kiválogatni azokat a gyerekeket, akik újra visszatérhetnek az óvodába, egyelőre kérdéses. Gröhling szerint az alapiskolák alsó tagozatán azért nem lesz gond, mert a felső tagozatos diákok tantermei a rendelkezésükre fognak állni.

 

A júniusi iskolanyitás jelen pillanatban csak az óvodásokra és az alsó tagozatos alapiskolás diákokra vonatkozik. Az továbbra is kérdéses, hogy a felső tagozatos és a középiskolás diákok ebben az iskolaévben visszatérhetnek-e az iskolapadba.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!