Nyitókép: Igor Matovič (jobbra) és Cseh Péter (Facebook)

 

Elkészült a szlovák kormányporgram magyar nyelvű fordítása. A 121 oldalas dokumentum Szlovákia történetében először került lefordításra magyar nyelvre.

 

Kezdeményezője Cseh Péter, a legerősebb kormánypárt, az Igor Matovič vezette OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője. A fordítás bejelentésekor a Körképnek adott interjújában elmondta:

 

Fontosnak tartom, hogy a szlovákiai magyarok, akik igénylik, teljes értékű magyar fordítást is olvashassanak. Hogy elemezhessék, levonhassák belőle a szükséges következtetéseket, kiértékelhessék az abban szereplő vállalásokat.

 

Cseh Péter hozzátette azt is, fontos számára, hogy a magyarok minél több információt kapjanak saját anyanyelvükön is e téren.

 hirdetes_810x300  

 

Magyarul is közzéteszik a szlovák kormányprogramot. Az állampolgársági törvény a magyarokon is segíthet? A Körkép.sk interjúja Cseh Péterrel (OĽaNO)

 

A parlamenti választások 2020. február 29-én voltak Szlovákiában. A kormányprogramok április 19-én fogadta el az új Matovič-kormány, április 30-án pedig a parlament. Nem egész két kéten belül annak teljes értékű magyar fordítása is elkészül.

 

A 129 oldalas magyar szöveg itt olvasható, lapozható, illetve letölthető:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.