Belföld

Íme a szlovák kormányprogram először magyarul. Már olvasható, letölthető a Körkép.sk-ról

A 121 oldalas dokumentum Szlovákia történetében először lett lefordítva magyar nyelvre.

Nyitókép: Igor Matovič (jobbra) és Cseh Péter (Facebook)

 

Elkészült a szlovák kormányporgram magyar nyelvű fordítása. A 121 oldalas dokumentum Szlovákia történetében először került lefordításra magyar nyelvre.

 

Kezdeményezője Cseh Péter, a legerősebb kormánypárt, az Igor Matovič vezette OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője. A fordítás bejelentésekor a Körképnek adott interjújában elmondta:

 

Fontosnak tartom, hogy a szlovákiai magyarok, akik igénylik, teljes értékű magyar fordítást is olvashassanak. Hogy elemezhessék, levonhassák belőle a szükséges következtetéseket, kiértékelhessék az abban szereplő vállalásokat.

 

Cseh Péter hozzátette azt is, fontos számára, hogy a magyarok minél több információt kapjanak saját anyanyelvükön is e téren.

 

Magyarul is közzéteszik a szlovák kormányprogramot. Az állampolgársági törvény a magyarokon is segíthet? A Körkép.sk interjúja Cseh Péterrel (OĽaNO)

 

A parlamenti választások 2020. február 29-én voltak Szlovákiában. A kormányprogramok április 19-én fogadta el az új Matovič-kormány, április 30-án pedig a parlament. Nem egész két kéten belül annak teljes értékű magyar fordítása is elkészül.

 

A 129 oldalas magyar szöveg itt olvasható, lapozható, illetve letölthető:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Halász B.
2020. máj. 13. 17:43

Anno Csáky még ennyit sem tett meg, tudott elérni pedig nem egy mezítlábas képviselő volt hanem a kisebbségek jogaiért is felelős miniszterelnök helyettes. Bugárnak szintén nem sikerült parlamenti alelnökként ennyit elérni 30 éven át!! Köszönet illeti Cseh Péter urat és azokat akik nem gáncsolták el kezdeményezését.

  egyolvaso
  2020. máj. 13. 17:53

  De nem elfelejteni, hogy a jelenlegi kissebségi kormánybiztos még mindig Bukovszky László.

  egyolvaso
  2020. máj. 13. 17:55

  Meghát ugye csak Csákyék voltak akiknek köszönhetően nemlett alternatív oktatás. Ha elolvas a Dennik N-en készült interjút Filipová államtitkár asszonnyal, megfog lepődni ezügyben.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket