Nyitókép: Aktuality.sk

 

A Smer-SD képviselői nemrég mutatkoztak együtt az extrémista ĽSNS képviselőivel, mára pedig eljutottak odáig, hogy egy közös platformot hozzanak létre.

 

Az „Értéket Képviselő Szlovákiáért“ nevet viseli az a platform, amit csütörtökön Ján Podmanický, Marián Kéry (Smer-SD), valamint Tomáš Taraba és Filip Kuffa (ĽSNS) képviselő mutatott be. Mind a négyen azt állítják, Mária Patakyová emberjogi ombudsman tegnapi jelentése sarkallta őket az egyesülésre.

 

 hirdetes_400x285  

A négy képivselő elsősorban azt veti az ombudsman szemére, hogy az támogatja az azonos neműek jogait. Véleményük szerint az, hogy a parlament nem hagyta jóvá az ombudsman éves jelentését, a liberalizmus vereségét jelenti.

 

 „Amennyiben értékbeli kérdésekről, valamint a természetes és normális Szlovákia védelméről van szó, akkor a képviselők pártokon átívelve is képesek egyesülni“

 

– jelentette ki Podmanický.

 

Kihívás előtt a koalíciós konzervatívok

 

A platform működése a négyes koalíció számára is kihívást fog jelenteni, hiszen Podmanický az összes konzervatív képviselőt meghívta, hogy legyen a projekt tagja.

 

Tomáš Taraba ĽSNS-es képviselő azt állítja, azok az ellenzéki és koalíciós képviselők, akik hasonló módon gondolkodnak mint ők, tudnak egymásról és kapcsolatban vannak egymással.

 

„Nem fogok itt neveket mondani azzal kapcsolatban, hogy kikkel kommunikálunk és kikkel nem. A szavazásokon is látni, hogy ez az együttműködés jó irányba halad“

 

– mondta az Aktuality.sk-nak.

 

Az OĽaNO nem áll melléjük

 

Az OĽaNO szóvivője szerint sem az OĽaNO, NOVA, Keresztény Unió és Változás Alulról nem fog csatlakozni a Smer és az ĽSNS paktumához.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!