Nyitókép: GettyImages

 

A nyilvánosság egyelőre még nem használhatja az ún. intelligens karantént, ugyanis egyelőre még csak tesztelési fázisban van – tájékoztatott a Szlovák Kormányhivatal.

 

A Kormányhivatal a határoknál keletkezett reggeli helyzetre reagált, melynek során több repatriáns polgár is az ún. intelligens karanténba való elhelyezését kérelmezte.

 

 hirdetes_300x300  

 „A smart karantén teljes körű elindításának feltétele a tesztelés sikeres befejezése. A rendszer ún. belső tesztelésében a nyilvánosság nem vesz részt”

 

– jelentette ki a Kormányhivatal, majd hozzátette: mielőtt széles körben elindítják az intelligens karantént, a nyilvánosságot sajtótájékoztatón fogják informálni.

 

Zöldet kapott a parlamentben az intelligens karantén. A karantén betartását mobilalkalmazáson keresztül fogják ellenőrizni

 

A mobilalkalmazáson keresztül működő intelligens karantén önkéntes alapon fog működni, de annak a személynek, aki egyetért a karantén ezen típusával, kötelező lesz az elrendelt karantén ideje alatt letöltenie és használnia a mobilalkalmazást.

 

Az intelligens karantén bevezetéséről szóló törvényt Zuzana Čaputová államfő is aláírta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!