Nyitókép: SITA

 

A megkérdezett szakemberek 90%-a úgy gondolja, hogy Igor Matovič kormányfő nem veszi figyelmbe a koronaválság összes aspektusát, ugyanis túlságosan „beleéli magát az életmentő szerepébe“ – derült ki a Korona:fakty kezdeményezés felmérésből, amelyen 48 szakember vett részt a természet- és társadalomtudomány különböző területeiről.

 

Sulíkkal kellemetlen, de működő kapcsolata van

 

 hirdetes_300x300  

A megkérdezett szakemberek fele a miniszterelnök és a Richard Sulík miniszterelnök-helyettes közötti vitákat kellemetlen tartja, de ettől függetlenül működőképesnek vélik a kapcsolatukat.

 

A válaszadók többségének vélekedése szerint az elkövetkezendő három hónapban a jelenlegi kormánynak sokkal kevesebbet kellene foglalkozni a koronavírussal, mint most.

 

A kormányfő nem látja komplexen a koronaválságot

 

A megkérdezettek szakemberek 90%-a úgy véli, hogy a járvány idején a parlamentnek a kormány és az állami szervek működésének ellenőrzése során sokkal aktívabbnak kellene lennie.

 

A felmérés szerint a szakemberek egységesek a kormányfő személyével kapcsolatban megfogalmazott kritikában. Több mint a 89%-uk egyetértett azzal az állítással, miszerint Matovič túlságosan is azonosult az „életmentő“ szerepével, s emiatt nem veszi figyelembe a válság más aspektusait.

 

Ideológiai indíttatású intézkedések

 

A szakemberek 81%-a úgy gondolja, hogy az elfogadott óvintézkedések néhány esetben ideológiai indíttatásúak. Elsősorban az abortuszok leállítását és a vasárnapi boltzárat célozzák meg.

 

A szakemberek 90%-a egyetért azzal a nézettel, miszerint az idősotthonokban és a romatelepeken jelentkező problémákat az állam nem tudta megelőzni, csupán reagálni tudott rájuk.

A válaszadók 44%-a szerint a kormány és az állami szervek jobban birkóztak meg a válsághelyzettel, mint amire a járvány elején számítottak. A szakemberek 52%-a szerint az ország vezetésének irányítása javult.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!