Nyitókép: TASR

 

Annak ellenére, hogy a Smer-SD csak pár hónapja került ellenzéki pozícióba, a pártban egyre gyakrabban forr a levegő. Ján Podmanický képviselő távozása után ma újabb csapás érte Ficot.

 

A Smer-SD besztercebányai kerületi képviselői közzétettek egy nyilatkozatot, amelyben világosan kiálltak a Smer-SD alelnöke, Peter Pellegrini mellett. Pellegrini közvetve már többször kritikával illette Ficot, és nem titkolja abbéli szándékát sem, hogy leváltsa őt a pártelnöki posztban.

 

 hirdetes_400x285  

A nyilatkozatban a smeres képviselők azt írják, hogy „meg kellene szabadulni a múlt azon kellemetlen terheitől, amelyek különböző politikai és gazdasági ügyekkel kapcsolatosak, és amelyeket bizonyos egyének képviselnek“.

 

„Peter Pellegriniben a párt bázisán kívül is rengeteg ember bízik, erre a bizalomra pedig kormányfőként és a párt listavezetőjeként tett szert“

 

– áll a nyilatkozatban, amelyben arra is felhívták a figyelmet, hogy a közvélemény-kutatások szerint a Smer-SD-n belül a volt kormányfőben bíznak a legtöbben.

 

A nyilatkozatot aláíró képviselők a besztercebányai szülöttjükhöz, Pellegrinihez hasonlóan a pártkongresszus minél előbbi összehívását szorgalmazzák annak érdekében, hogy megválaszthassák az új pártvezetést. Szerintük az új vezetésnek kell gondoskodnia arról, hogy a Smerből erős, modern, baloldali párt váljon.

 

 „A politikai jövőt határozottan Peter Pellegrini személyével és politikai stílusával tudjuk összekapcsolni, aki természetes módon lett a szlovák szociáldemokrácia vezére“

 

– állítják a Besztercebányai kerület smeres képviselői.

 

Maga Pellegrini üdvözli a párttagok támogatását. Állítása szerint a felelősségteljes változást hirdető politikája nemcsak a regionális struktúrákat, de a párton kívül álló embereket is meg tudja szólítani.

 

 „Mindent meg fogok tenni azért, hogy ilyen típusú politikát tudjak kínálni a szlovákiai embereknek“

 

– tette hozzá Pellegrini.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!