Zsolt
 • HUF: 357.46
 • USD: 1.19
 • 7 °C
 • 20 °C
Belföld

Körkép.sk exkluzív: Újabb politikai klientelizmus az MKP-ban! Menyhárt József saját feleségének keres állami munkát

Matus Éva már nem először próbál Menyhárt József segítségével, az MKP elnökének hatalmát felhasználva munkahelyhez jutni

Nyitókép: Facebook

 

A kormánykoalíción belül ezekben a napokban zajlik a járási hivatalok új elöljáróinak kiválasztása. Igor Matovič kormánya a déli, magyarlakta járásokban helyesen a Magyar Közösség Pártját is megszólította. A párt struktúrái sorra adják le a javasolt személyek önéletrajzait, akik talpraesettségéről, szakmai hozzáértéséről bizottság dönt.

 

Négy éve a Smer – SNS – Most-Híd kormány felosztotta egymás között az országot, a déli területek többsége BugárBéláék érdekeltségi körébe került. Az előző kabinet által jóváhagyott elöljárók leváltása hetek kérdése.

 

Állami pozíció családi alapon?

 

A magyarok számára a legnagyobb esély leginkább a Galántai, Dunaszerdahelyi, Komáromi, Érsekújvári, Rimaszombati járásban mutatkozik. Az OĽaNO részéről fontos jelzés és egyben gesztus is a felvidéki magyarság felé. Azt mutatja, hogy Matovič kormányfő teret kíván ad a magyarságnak, hogy szakmailag megalapozott, tapasztalt jelölteket állítsanak.

 

A Menyhárt házaspár, Menyhárt József és Matus Éva. A pártelnöki és megyei fizetés, szolgálati gépkocsi, ingyen benzin, sofőr, szolgálati telefon és notebook mellé jól jönne a járási elöljárói poszt is. Kép: Facebook

 

Annál felháborítóbb a Körkép.sk értesülése, miszerint az egyik jelölt a tisztes fizetést kínáló járási elöljárói posztra Menyhárt József felesége, Matus Éva is. Információnkat több, egymástól független forrás is megerősítette. Úgy tudjuk, Matus Éva életrajza három másik személy életrajzával együtt már az OĽaNO illetékeseinek asztalán hever.

 

Hogy ne legyen feltűnő az egyértelmű politikai visszaélés, az MKP központi irodája szinte minden járásban arra kérte saját járási struktúráit, hogy tegyék meg a szükséges jelöléseket. Bízva abban, hogy a sok név között majd elveszik a megfelelő hátszéllel rendelkező.

 

Tapasztalat és képesség híján

 

A Comenius Egyetemen végzett, egy ilyen államigazgatási pozícióhoz megfelelő tapasztalattal és vezetői képességekkel sem rendelkező pártelnök-feleség információink szerint az MKP-n belül is ellenérzést váltott ki.  Matus Éva már nem először próbál Menyhárt József segítségével, az MKP elnökének hatalmát felhasználva munkahelyhez jutni.

 

Amikor tehát az MKP sorra veszti el a választásokat, és a választók bizalmának megvonása miatt visszaszorulóban van, a formálisan lemondott, fizetését azután is kifizettető, hatalmának átmentésén dolgozó MKP vezetés az utolsó lehetőséget is megragadja, hogy saját családját jól fizető állami pozícióba javasolja. Menyhárt részéről ez a hatalommal való visszaélés iskolapéldája.

 

Ne csodálkozzunk, ha az MKP-val szembeni averzió és hiteltelenség érzése csak tovább erősödik a felvidéki magyar választók körében.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több hasonló anyagot készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 44 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Sándor Tamás
2020. máj. 22. 18:15

Mi a baj vele?! Igaz magyar, keresztény asszony , anya. Tenni akar értünk ő is! Miért olyan hihetetlen ez? Csak azért nem szenvedhet hátrányt mert a férje országosan hirhedt politikus. Vannak neki saját értékei.Kár , hogy eddig is nem kamatoztathatta értünk.Ki tudja, hol tarthatnánk már ha hamarább pozíciót kapott volna ez a drága jó asszony??!! Ő is olyan magas szinten bírja a szlovák nyelvet mint az ő élete párja? A kettő csak több mint az egy!! Bárcsak több ilyen családunk lenne!!

spidy15
2020. máj. 22. 21:13

te szerencsétlen....igen,a férje sokat tett a magyarságért....érezzuk...,saját zsebre...

Fehér István
2020. máj. 23. 08:14

Csupán 2 dolog: 1. Aki írta ezt a cikket, írja alá! 2. Számomra unalmas olvasni, hogy sokadszor Menyhártot alázza a Körkép. Ejteni kellene már a témát! Matus Éva ne keressen soha, sehol munkát, mert ő egy közszereplő felesége?

Horvàth Tamàs
2020. máj. 23. 09:55

Tisztelt tanàr ùr(Fehèr Istvàn)! A "szabad sajtò" fogalmàt önnek kellene a legmèlyebben tudatosìtania(àllampolgàrsàg megvonàs stb...) Igaza van,nem alàzni kellene Menyhàrtot,hanem alàzatra nevelni.Felhàborìtò minden "magyar" szàmàra,hogy erről az emberről egyàltalàn mèg beszèlnünk kell.Rajta àllt ès bukott egy nemzeti-kissebbsègi- összefogàs,aminek az eredmènyèt ugye nem kell ecsetelni senkinek.Szègyen,gyalàzat 3000 èves mùltunkra,hogy a Menyhàrt nèv beìrodott őseink nagy vezèrei közè,Attila,Bùlcsù,Àrpàd ès Lajos forognak szent sìrjaikban. Tovàbbra is kitartok Miniszterelnökünk szavai mellett- Nagy a mellèny Jòzsi.....!!!

Borbély József
2020. máj. 23. 10:56

Én csak annyit fűznék hozzá,hogy ha minden morális skrupulus nélküli is lenne a hölgy és valóban nem személyes okok indokolnák a járási hivatal vezetői funkciójára való pályázást-a helyében én biztos nem jelentkeznék,mert ezt a reakciót váltja ki. Nem elég tisztességesnek lenni,annak is kell látszani! Ez alaptétel! De, erre a felismerésre el is kell jutni. Na itt van a kutya elásva!

  Ölvedi Balázs
  2020. máj. 25. 16:28

  Igaz! Ehhez azonban önkritika, alázat, szerénység kellene. Tudatlanságot öntudattal nem lehet pótolni.

Krascsenits Géza 🇹🇯 Pozsony
2020. máj. 24. 07:37

Fuj és 3x is fuj. Szégyelljék magukat!!! Menyhárték mondjatok le. Mi is szégyelljük magunkat akik itt lakunk Pozsonyban magyarok.

Tóth Teri
2020. máj. 24. 13:19

Tisztelt Krascsenits úr, jól teszik a pozsonyi magyarok, ha szégyellik magukat (tisztelet a kivételnek, olyanokat is ismerek), addig ügyködtek Budapesten, amig sikerült Magyarország nagykövet asszonyát elüldözni Szlovákiából, mert nem nekik hozta a magyarok adójából a szlovákiai magyaroknak szánt pénzt. Pedig a nagykövet asszony Dunaszerdahelyen született, ott nevelkedett, tehát neki sokkal több kötődése volt Szlovákiához, mint egy született magyarországinak, még ha jól végzi is a rá bízott feladatát. Számunkra ő idegen, nem értheti, hogy mi is a szlovákiai Tiborc panasza. Hiányzik Molnár Imre úr is a Magyar Kulturális Intézet éléről, aki nagyon sokat tett munkássága idején a szlovákiai magyarság történelem tanítása, kulturális felemelkedése érdekében.

Misi
2020. máj. 25. 21:47

Liberálisok! Azon ugye nem csámcsogtatok mikor Gyurcsány a feleségét Dobrev Klárát benyomta az EU parlamentbe, hogy onnan gyalázza a Magyar kormányt és akinek Soros seggéből csak a tűsarkú cipője lóg ki.

  Sándor Tamás
  2020. máj. 26. 17:26

  Menyhártné is induljon választáson és akár miniszterelnök is lehet nem csak EU képviselő. Ez egyelőre a párjának ,de a párja pártjának sem sikerült. Ezen kellene eltöprengeniük és nem egy szomszéd ország ex miniszerelnökén csámcsogni meg sorosozni. A Fidesz brosúra mellett olvasson mást is! Menyhárt és a neje együttesen intellektuálisan lekűzdhetetlen hátrányban van Dobrev Klárával szemben.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket