Nyitókép: Facebook

 

A kormánykoalíción belül ezekben a napokban zajlik a járási hivatalok új elöljáróinak kiválasztása. Igor Matovič kormánya a déli, magyarlakta járásokban helyesen a Magyar Közösség Pártját is megszólította. A párt struktúrái sorra adják le a javasolt személyek önéletrajzait, akik talpraesettségéről, szakmai hozzáértéséről bizottság dönt.

 

Négy éve a Smer – SNS – Most-Híd kormány felosztotta egymás között az országot, a déli területek többsége BugárBéláék érdekeltségi körébe került. Az előző kabinet által jóváhagyott elöljárók leváltása hetek kérdése.

 

Állami pozíció családi alapon?

 hirdetes_400x285  

 

A magyarok számára a legnagyobb esély leginkább a Galántai, Dunaszerdahelyi, Komáromi, Érsekújvári, Rimaszombati járásban mutatkozik. Az OĽaNO részéről fontos jelzés és egyben gesztus is a felvidéki magyarság felé. Azt mutatja, hogy Matovič kormányfő teret kíván ad a magyarságnak, hogy szakmailag megalapozott, tapasztalt jelölteket állítsanak.

 

A Menyhárt házaspár, Menyhárt József és Matus Éva. A pártelnöki és megyei fizetés, szolgálati gépkocsi, ingyen benzin, sofőr, szolgálati telefon és notebook mellé jól jönne a járási elöljárói poszt is. Kép: Facebook

 

Annál felháborítóbb a Körkép.sk értesülése, miszerint az egyik jelölt a tisztes fizetést kínáló járási elöljárói posztra Menyhárt József felesége, Matus Éva is. Információnkat több, egymástól független forrás is megerősítette. Úgy tudjuk, Matus Éva életrajza három másik személy életrajzával együtt már az OĽaNO illetékeseinek asztalán hever.

 

Hogy ne legyen feltűnő az egyértelmű politikai visszaélés, az MKP központi irodája szinte minden járásban arra kérte saját járási struktúráit, hogy tegyék meg a szükséges jelöléseket. Bízva abban, hogy a sok név között majd elveszik a megfelelő hátszéllel rendelkező.

 

Tapasztalat és képesség híján

 

A Comenius Egyetemen végzett, egy ilyen államigazgatási pozícióhoz megfelelő tapasztalattal és vezetői képességekkel sem rendelkező pártelnök-feleség információink szerint az MKP-n belül is ellenérzést váltott ki.  Matus Éva már nem először próbál Menyhárt József segítségével, az MKP elnökének hatalmát felhasználva munkahelyhez jutni.

 

Amikor tehát az MKP sorra veszti el a választásokat, és a választók bizalmának megvonása miatt visszaszorulóban van, a formálisan lemondott, fizetését azután is kifizettető, hatalmának átmentésén dolgozó MKP vezetés az utolsó lehetőséget is megragadja, hogy saját családját jól fizető állami pozícióba javasolja. Menyhárt részéről ez a hatalommal való visszaélés iskolapéldája.

 

Ne csodálkozzunk, ha az MKP-val szembeni averzió és hiteltelenség érzése csak tovább erősödik a felvidéki magyar választók körében.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több hasonló anyagot készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 44 olvasónak tetszik ez a cikk.