Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A határokon kialakult káoszért nem a Google és az Apple a felelős, hanem a kormány, ami olyasmit jelentett be az embereknek, aminek a működését egyáltalán nem tudta garantálni – jelentette ki a parlament alelnöke, Peter Pellegrini a közösségi oldalán.

 

Pellegrini kritikájával arra a működésképtelen intelligens karanténra utalt, aminek elindítására tegnap több tucat repatriáns polgár várakozott, mindhiába.

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini szerint már az alkalmazás elindításának x-edik időpontjáról volt szó, amit már jó néhányszor odébb toltak, de most sem történt semmi.

 

Már átjárható a a Horvátjárfalu-Kitsee átkelő, de csak lassan halad a forgalom

 

A volt kormányfő szerint

 

„Igor Matovič engedett annak a vágynak, hogy egy teátrális sajtótájékoztatót rendezzen a határon az alkalmazás elindításának konkrét időpontjáról, közben az egész dolognak az elindítása olyannyira függött a szavától, mint az időjárás“.

 

Pellegrini az intelligens karantén mellett Matovičnak az iskola- és étteremnyitással kapcsolatos kijelentéseit is kritizálta.

 

A belügyminisztérium szombati tájékoztatása szerint továbbra is arra várnak, hogy a Google és az Apple elfogadják az „e-Karantén“ applikációt.

 

Mivel az intelligens karantén applikációját az eredeti tervek szerint tegnap délután kellett volna jóváhagyni, ezért a D4-es autópályán, a Horvátjárfalu–Kittsee határátkelőnél több tucat repatriáns polgár útblokáddal követelte a határon való átengedését.

 

Útblokád alakult ki az intelligens karantén késése miatt. Matovič is üzent a határhoz érkezőknek

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!