Nyitókép: teraz.sk

 

Az előzetesen meghirdetett autópálya blokád és Pozsony lezárása helyett a Fitnesszcentrumok Uniójának képviselői hétfő reggel úgy döntöttek, hogy forgalomlassítással hívják fel problémájukra a figyelmet.

 

A Pozsony környéki autópályán három sávban 30-40 kilométeres sebességgel lassítják a forgalmat

 

Mi a probléma?

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákia jól teljesít a koronajárvány elleni harcban, a kormány már a nyitás negyedik fázisát is jóváhagyta. Június 1-vel a gyermekek is visszatérnek az iskolákba.

 

A fitnesszcentrumok azonban továbbra sem nyithatnak ki, ami komoly konfliktust okozott azok üzemeltetői és a kormány között.

 

Hétfőtől ezért figyelmeztető sztrájkot tartanak, melynek során a D1-es autópályán Zeleneč-től kezdődően lassítják a forgalmat. Ennek hatására reggeltől több kilométeres kocsisorok alakultak ki a szlovák fővárosba vezető autópályán Nagyszombat irányából.

 

 

Igor Matovič kormányfő vasárnap késő este közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy útblokád esetén törvényjavaslatot terjeszt elő, mely bűncselekménynek minősíti az útblokádot. Egyben azt is jelezte, hogy a mai krízisstáb ülésén várhatóan a fitnesszcentrumok újranyitásának kérdése és lehetséges kártalanításuk is terítékre kerül. A sorok között ennek lehetőségét vizionalizálta.

 


A fitnesszcentrumok képviselői forgalomlassító akciójuk után a kormányhivatalhoz vonulnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!