Nyitókép forrása: sme.sk

 

Az óvodahálózat egészét elemezni kell – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a kötelező egy éves óvodalátogatással kapcsolatban, ami kvázi iskolai felkészítőként kerül bevezetésre 2021 januárjától.

 

Gröhling szerint, mikor az előző kormány a parlament elé terjesztette az erről szóló törvényt, az nem volt kellőképp előkészítve.

 

„Én már akkor figyelmeztettem őket, hogy a határidőt nem lehet teljesíteni, mert az önkormányzatoknak nem lesz sem ideje sem elegendő anyagi forrása az óvodai kapacitások szükséges bővítésére”

 

 hirdetes_810x300  

mondta a miniszter. Már a törvény elfogadásakor sokan amiatt bírálták a döntéshozókat, hogy a törvény a túl korai határidő miatt kiszorítja majd a kisebbeket az óvodából, hogy elegendő hely álljon a nagycsoportosok rendelkezésére.

 

Gröhling elmondása szerint a minisztérium folyamatosan kapcsolatban van az óvodák fenntartóival, és monitorozzák a helyzetet.

 

„Meglátjuk, szükség lesz-e a határidő elhalasztására”

 

mondta. Hozzátette, hogy szerinte az első osztályt megelőző egyéves óvodai előkészítő intézménye rendkívül fontos. Az oktatási tárca a járványügyi helyzet okán kialakult nehézségek miatt 90 millió eurót különített el a munkaügyi tárcával együttműködve az óvodai pedagógusok fizetésének három havi fedezésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!