Artúr, Vince
  • HUF: 356.83
  • USD: 1.22
  • 5 °C
  • 11 °C
Belföld

A mai naptól kezdve több európai országba is ellátogathatunk 48 órára

Ha 48 órán belül visszatérünk, nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatatnunk és karanténba sem kell vonulnunk.

Nyitókép: TASR/AP

 

Május 27-től, szerdától azok a személyek, akik állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkeznek Szlovákiában 48 órára elutazhatnak Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába, Szlovéniában, Horvátországba, Németországba és Svájcba.

 

Amennyiben ezeknek a személyeknek a kint tartózkodása nem haladja meg a 48 órát, visszatértükkor nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatatniuk és karanténba sem kell vonulniuk – tájékoztatott Daša Račková a Közegészségügyi Hivataltól.

 

A hivatal további tájékoztatásából kiderül, hogy azok a személyek, akik állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkeznek Csehországban, csehországi vagy magyarországi határátkelőkön keresztül jöhetnek Szlovákia területére, és legfeljebb 48 órát tartózkodhatnak az országban. A belépéskor nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatniuk és karanténba sem kell vonulniuk.

 

Azok a személyek, akiknek Magyarországon van az állandó vagy az ideiglenes lakhelyük, magyarországi és csehországi határátkelőkön keresztül érkezhetnek Szlovákia területére, ahol maximum 48 órát tartózkodhatnak. A belépéskor nekik sem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatniuk, továbbá a karantén sem vonatkozik rájuk.

 

A 48 órás időkeret betartásáról szóló nyomtatványt az adott határátkelőn végzett ellenőrzés során a rendőrnek kell felmutatni.

 

Figyelem: változott a 24 (vagy 48)-órás határátlépési formanyomtatvány

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Horvath zoltán
2020. máj. 29. 15:18

Mikor fogják megnyitni a magyar oszták határokat.miért kell szarakodni,és korlátozni embereket. ez a szabad mozgás,bravo unio

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket