Nyitókép: sme.sk

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter szerdán megerősítette, hogy mérlegelik az alapiskolák kilencedik osztályának eltörlését, azonban ha ilyen döntés születne, az szakemberek döntése lenne.

 

Gröhling elmondása szerint a 9. évfolyam megszüntetésére azért is lenne szükség, mert a kétnyelvű iskolákba a 8. és 9. osztályból is lehet jelentkezni, így azonban tudás és korbeli eltérések lehet a diákoknál. Miután a kétnyelvű iskolákban 5 éves a képzés ideje, így ráadásul a fiatalok csak később végeznek, mint kortársaik.

 

A miniszter a továbbiakban azt is kifejtette, hogy ha szeretnék egységesíteni a kétnyelvű iskolákba való belépést – a 8. vagy a 9. osztályból – akkor fel kell tenniük a kérdést, hogy a rendszer hogy nézzen ki.

 hirdetes_400x285  

 

„És ebből adódott a kérdés, hogy mi legyen a kilencedik évfolyammal, hogyan töltsük fel tartalommal, és hogy tekintsünk rá a jövőben”

 

nyilatkozta Gröhling, aki ugyanakkor abban sem biztos, hogy jó lépés lenne-e, ha a kilencedik évfolyam eltörlésével már nyolcadikosként dönteniük kellene a diákoknak arról, hogy milyen középiskolában folytassák tanulmányaikat.

 

„A szakemberek döntése lesz, akik megmondják, hogy milyen módszerrel készítik elő a tanulmányi programot az elsőtől a kilencedik évfolyamig”

 

mondta a miniszter, majd hozzátette, hogy úgy gondolja, közeledünk ahhoz, hogy megnöveljék a választható órák számát, melynek keretében az iskolák eldönthetnék hogy mire erősítenek rá.

 

Gröhling elmondása szerint ezt a változást június közepén prezentálhatja a minisztérium.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.