Nyitókép forrása: sme.sk

 

Tomáš Taraba, Štefan és Filip Kuffa paralmenti képviselők távoznak a Kotleba-féle ĽSNS szélsőjobboldali párt frakciójából. A három képviselő a KDŽP (Kereszténydemokrácia – Élet és jólét) párt tagjai, a választásokon Kotlebáék listáján indultak.

 

Döntésüket Taraba jelentette be mai sajtótájékoztatóján. Indoklásként elmondta, hogy megdöbbent Milan Mazurek ĽSNS-es parlamenti képviselő kijelentésén, amiben bírálta a Smerrel közös platform gondolatát.

 

„Nem lehet dolgozni egy olyan frakcióban, ahol nem Kotleba, hanem Mazurek akarja megszabni minden lépésünket,határidőnket és viszonyulásunkat más politikusokhoz”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott a képviselő.

 

Taraba szerint a smeres Ján Podmanický lemondásához vezető platform nem egy ĽSNS és Smer közötti platform lett volna. Elmondása szerint a platform ettől függetlenül működni fog, még ha nem is lesz konkrét formája, létezése „ a szavazásokon majd tetten érhető lesz”.

 

A médiafigyelmet kihasználva Taraba bejelentette, hogy hamarosan parlament elé terjesztenek egy abortusztörvény-módosítást, amely a nők művi terhességmegszakítással kapcsolatos felvilágosítását írná elő.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.